9. října 2009 • 16:54

Fleury píše: Kouč mě zneužíval

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svojí knížce udělal parádní reklamu nedávným pokusem o návrat do NHL. A teď na ni nalákal i poslední váhavé fanoušky.



Theo Fleury, jemuž za týden vyjde autobiografie Playing With Fire, Hrátky s ohněm, prý v otevřeném vyprávění potvrdí, že byl v mládí pohlavně zneužívaný trenérem svého juniorského týmu Moose Jaw Warriors z WHL.

S informací přišel exkluzivně ještě před vydáním titulu list Calgary Herald. Inkriminované pasáže o chování kouče Grahama Jamese jsou prý velmi detailní…

Fleuryho šokující přiznání ale není první na Jamesovu adresu. Jako první se stejným obviněním vyšel už v roce 1996 Sheldon Kennedy, tehdejší spoluhráč maličkého útočníka a pozdější hráč NHL. Trenéra obvinil, že jej zneužil více než 350 krát.

Usvědčený James si za to odseděl 3 a půl roku natvrdo. Patnáctiletý Kennedy prý věděl, že obětí je i o rok starší Fleury. Ale nechtěl to sám do sebe prozrazovat. „Nepříslušelo mi, abych to říkal. Zapřísáhl jsem se, že nebudu za nikoho vystupovat. Nevěděl jsem, jak je Theo schopný se s tím vypořádat,“ vysvětlil Kennedy, který se už během své kariéry věnoval programům pomáhajícím zneužívaným dětem.

Fleury by prý rád v budoucnu pomáhal podobně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud