2. listopadu 2009 • 10:10

VIDEO: Famózní Pavelec se vrhl do střely bez masky

Autor: val, fan, INT
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační. Parádní. Úžasný. Český strážce atlantské svatyně Ondřej Pavelec (22) předvedl výkon, na který v Atlantě budou ještě dlouho vzpomínat. Chytil 50 střel soupeře, k tomu se vrhl do střely bez masky! Zabránil gólu!



V Atlantě se předhánějí, kdo víc vychválí Ondřeje Pavelce. Dvaadvacetiletý český gólman padesáti zásahy znemožnil Ottawu a vychytal vítězství 3:1.

"Byl skvostný. Jeden z nejlepších výkonů, jaké jsme kdy od brankáře viděl," neskrýval nadšení kouč Atlanty John Anderson.

Atlanta si s Ottawou nevěděla rady a v defenzivě celý zápas hořela. Počet střel mluví za vše: 51:21! Normálně by to byl jasný zápas a Atlanta si odnesla pořádný ranec gólů, ale to by nesměl být v bráně hrdina posledních dnů Ondřej Pavelec.

Těsně před střelou otawského útočníka Kovaljeva ztratil Pavelec masku, i přesto se vrhl do střeli
Těsně před střelou otawského útočníka Kovaljeva ztratil Pavelec masku, i přesto se vrhl do střeli

Kromě toho, že Pavelec se vytasil s hromadou výtečných zákroků, připsal si i jeden bez brankářské helmy. Na konci druhé třetiny o ni přišel vinou strkanice před svým brankovištěm, přesto rychle doklouzal k opačné tyčce, aby chytil pokus Alexe Kovaljova.

V tu chvíli divákům na stadionu zatrnulo. Kovaljev poslal puk nahoru pod horní tyčku a nechybělo mnoho, aby Pavelec inkasoval pukem přímo do odkrytého obličeje. Jenže česká brankářská něděje vytáhla dechberoucí zákrok ramenem a slavného ruského kanonýra Kovaljeva vychytala i bez masky.

429379:gallery:true:true

Když poté kamera zabrala detailněji obličej prostovlasého hrdiny, ten se jen udiveně usmíval. "Cítím se jako Jacques Plante," prohodil po zápase Pavelec. Na mysli měl legendárního brankáře Montrealu, který právě před padesáti lety začal jako první používat brankářskou masku.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud