28. ledna 2010 • 16:58

Největší zklamání NHL? Prý i Havlát s Krejčím

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odborný kanadský časopis The Hockey News se pustil do hitparády největších zklamání dosavadní sezony NHL. Výsledek? Do vybrané desítky se dostali hned dva Češi: Martin Havlát a David Krejčí.



Předně je třeba zdůraznit, že kanadští novináři museli kvůli výrobním důvodům vybírat „desítku nešťastníků“ s předstihem. Jinak by se jim Havlát do nominace zřejmě nevešel, vždyť momentálně válí, bodoval v každém z posledních pěti utkání.

I tak ale jde o zajímavý pohled. A Havlátovo umístění koneckonců není zas tak nelogické, protože český rychlík měl v Minnesotě skutečně hrozivý start. Jeho bilance 36 bodů ve 47 zápasech ho řadí až na 75. místo produktivity NHL, to je na jeho poměry pořád bída.

Proto si od Kanaďanů vysloužil v hitparádě největších zklamání 2. místo, hned za columbuským brankářem Stevem Masonem.

Rovněž David Krejčí se umístil vysoko. Zatímco loni se vyšvihnul mezi komety sezony, letos to tak slavné není. Přestože se reprezentačnímu kouči Vladimíru Růžičkovi vtěsnal do olympijské nominace, obrany se ho v NHL nebojí zdaleka tolik jako loni. Snad se ale do výběru The Hockey News vešel přece jenom trochu nespravedlivě – přestože má méně bodů, Boston z jeho hry stále hodně těží.

Z pozoruhodných jmen se do soupisu renomovaného magazínu dostal třeba detroitský útočník Pavel Dacjuk nebo ottawský snajpr Jason Spezza, jehož přibrzdil odchod kumpána Heatleyho stejně jako zdravotní problémy.

Největší zklamání dosavadní sezony NHL podle The Hockey News:

1. Steve Mason (Columbus)

2. Martin Havlát (Minnesota)

3. Jason Spezza (Ottawa)

4. Brad Boyes (St.Louis)

5. David Krejčí (Boston)

6. Thomas Vanek (Buffalo)

7. Pavel Dacjuk (Detroit)

8. Shawn Horcoff (Edmonton)

9. Jay Bouwmeester (Calgary)

10. Alex Tanguay (Tampa)

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud