8. února 2010 • 15:35

NHL by měla začít v Praze zápasem Bostonu s Phoenixem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová NHL s největší pravděpodobností podruhé začne v Praze. Organizátor Česká sportovní podle všeho na připravované úterní tiskové konferenci potvrdí spekulace zámořských médií, že úvod příštího ročníku slavné zámořské soutěže obstarají v Praze dva zápasy Bostonu s Phoenixem. V polovině ledna to napsal deník Boston Globe.



"Jednání v tuto chvíli finišují," řekl dnes ČTK mluvčí České sportovní Karel Tejkal. Debaty nad zápasy v Praze začaly nabírat na intenzitě po Novém roce. "Ale protože se sportovní trh v zámoří soustředil na finále Super Bowlu, jednání se posunula na začátek února a finální dohody probíhají v těchto hodinách," uvedl Tejkal.

Česká sportovní, která mimo jiné organizovala i víkendové vítězné utkání českých tenistek ve Fed Cupu, připravila také zápasy mezi Tampou Bay a New Yorkem Rangers v pražské O2 Areně před dvěma lety.

Souboj Bostonu a Phoenixu může být pro české diváky velmi zajímavý díky početné skupině českých hokejistů. Dres "Medvědů" v této sezoně oblékají David Krejčí a Vladimír Sobotka, za "Kojoty" hrají Robert Lang, Martin Hanzal, Petr Průcha, Radim Vrbata a Zbyněk Michálek. Ne všichni ale mají smlouvy i na příští sezonu. Kapitánem Bostonu je navíc obránce Zdeno Chára, který by do Prahy mohl přilákat slovenské fanoušky.

V Evropě se hrála kanadsko-americká soutěž poprvé v roce 2007, kdy sezonu odstartovaly v Londýně dva duely Anaheimu s Los Angeles. O rok později se vedle Prahy hrálo i ve Stockholmu, kde se představily Pittsburgh s Ottawou. Mimo Severní Ameriku se NHL vydala už v letech 1997, 1998 a 2000, kdy byla k vidění v Tokiu.

Vedle Prahy se má letos na podzim rovněž hrát i v dalších evropských městech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud