25. května 2010 • 13:48

Hudler se vrací do Detroitu, podepsal na dva roky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Jiří Hudler bude v příští sezoně s definitivní platností hájit barvy Detroitu v zámořské NHL. Šestadvacetiletý forvard, který odehrál uplynulý ročník v Dynamu Moskva v KHL, se tak vrací do svého bývalého působiště, odkud do Ruska odešel.



S vedením Rudých křídel podepsal Hudler podle zámořských médií v pondělí dvouletý kontrakt, který mu zajišťuje plat 2,75 milionu dolarů na příští sezonu a tři miliony dolarů v ročníku 2011/12.

Na základě pravidel kolektivní smlouvy tak došlo jen k obnově Hudlerova kontraktu s výší platu podle rozhodnutí arbitráže, který měl český útočník před odchodem do moskevského Dynama.

Hlavní kouč Mike Babcock si od Hudlerova návratu hodně slibuje a očekává, že český hokejista by si mohl připsat okolo 70 kanadských bodů. Takový výkon by byl novým Hudlerovým maximem, dosud se nedostal ani přes šedesátibodovou hranici. Nejproduktivnější byl v ročníku před odchodem do KHL, kdy si připsal 57 bodů.

"Je to 70 bodů, které jsme neměli. Mohlo by to přinést více gólů od druhé přesilovkové formace a s hrou, kterou umí, více gólů pro všechny. Hudler je oddaným hráčem, vrhne se na to, bude trénovat celé léto, pak se vrátí ve skvělé formě a bude nažhavený hrát," uvedl Babcock.

V klubu plánují dát Hudlerovi šanci prosadit se mezi prvních šest útočníků Red Wings. "Tu šanci dostane a bude moct ukázat, že může být jedním z nich. Uvidíme, co se stane," doplnil Babcock.

Hudlera vedení Red Wings draftovalo v roce 2002 a byl důležitou součástí týmu při jeho vítězném tažení za Stanleyovým pohárem v roce 2008. Za pět sezon v klubu si ve 255 odehraných zápasech připsal 127 bodů díky 52 gólům a 75 asistencím. V play off přidal v 51 duelech 28 bodů za devět branek a 19 asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud