Jakub Hlaváč
1. srpna 2010 • 05:00

Pittsburgh a Washington spolu válčí i v létě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemají se rádi. Lépe, nenávidí se. Pittsburgh Penguins a Washington Capitals. Dva týmy vítězů, dva týmy skvělých vůdců. Dvě mužstva, která proti sobě válčí nejtěžším kalibrem na ledě i mimo něj. Slovní provokace a půtky k jejich rivalitě patří stejně jako ostré bodyčeky. Neustávají ani uprostřed léta.



Zpětně ho ta slova asi mrzí. Tuší, že to přepískl. Na druhou stranu Maxim Talbot, útočník Penguins, řekl jen to, co má na srdci. „Ovečkin? Prostě ho nesnáším,“ ulevil si na adresu kapitána Washingtonu během rozhlasového rozhovoru pro stanici X.

Alexander OvečkinFoto Archiv Sport
Buďte si jistí, že takhle nenávist je oboustranná. A trvá už pěkně dlouho. Obě města dělí jen slabých pět hodin jízdy autem, na americké poměry žádná dálka. Ještě menší rozdíl je mezi ambicemi obou klubů. Cíl jediný: Stanley Cup. K Poháru vede cesta jen přes rivala z konference.

Největším nepřítelem Pittsburgu je Ted Leonsis. Muž, kterému s trochou nadsázky patří všechen sport produkovaný v hlavním městě USA. Je majoritním vlastníkem hokejových Capitals i basketbalových Wizards.

Svou averzi vůči regionálnímu konkurentovi v minulosti vyjádřil několikrát. Skupoval lístky na play off, provokoval. Ale stačí jeden příklad za všechny: z Penguins přetáhl do svého souboru Jaromíra Jágra. „To je něco jako když jsem do Wizards získal Michaela Jordana, chápete?“ holedbal se muž s řeckými předky.

Jevgenij MalkinFoto Archiv Sport
„Těšíme se na play off. Naším každoročním cílem je vyřadit Caps v prvním kole. A tak to bude i dál,“ posmíval se mu na dálku Craig Patrick, generální manažer Pens. Jágr svého šéfa zklamal. Vůdce, který paběrkující mužstvo pozvedl až na špici Východní konference, našel později. V Alexandru Ovečkinovi.

Ruský snajpr moc dobře ví, co se sluší a patří. Kdo je nepřítel číslo jedna. V předminulé sezoně bez výrazných emocí zpřetrhal dlouholeté přátelství s pittsburským Jevgenijem Malkinem, na ledě ho honil s větším zaujetím než puk.

„Alex je úžasný hráč, ale nechápu, proč se mě snaží každé střídání trefit,“ stěžoval si Malkin. Jak jejich honičky ala Tom a Jerry vypadaly v reálu? Koukněte se na video:


Krajané nakonec svůj spor alespoň navenek urovnali. Během loňského Utkání hvězd NHL spolu dováděli při dovednostních soutěžích, Malkin dělal Ovečkinovi páže. „Teď už se zase bavíme až moc,“ komentovali svůj vztah se smíchem.

Nyní je tu kvůli Talbotovi další svár. „Nechtěl jsem, aby to vyznělo, jak to vyznělo. Chtěl jsem říct, že se mi proti němu špatně hraje,“ snažil se Kanaďan zmírnit dopad svých slov. Upřímně, nikdo mu moc nevěří. Rozhodně ne Leonsis, který nemohl nezareagovat. Na svůj web si umístil odkaz na video, kde Ovečkin uprostřed kluziště svého soka zválcuje ostrým hitem. Byla to odpověď, která neměla dalšího komentáře a ani nebyl potřeba.

Podívejte se na zmíněné VIDEO:
Ovečkinův zákrok na Maxe Talbota
Video se připravuje ...


Na Nový Rok se Penguins s Capitals střetnou pod širým nebem, už teď jsou na ten den natěšení všichni hráči a desetitisíce fanoušků. Tenhle zápas posune NHL do nové dimenze.

Znáte to, jak na Nový Rok, tak po celý rok. Jen pro jednoho může být vítězný.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud