František Suchan
5. srpna 2010 • 05:00

Ovečkinovi nestačí góly, bere útokem i rádia

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je všude. Alexandr Ovečkin vyhořel na olympiádě, vypadl v prvním kole Stanley Cupu, nestačil na český tým ve finále mistrovství světa. Ale v Rusku svou modlu stejně dál opěvují. A to doslova. O washingtonském kapitánovi tamní rapeři složili song. Není to první Ovečkinovo setkání s hudebním průmyslem, navíc sám teď jednu písničku i nazpíval!



Představte si tu situaci. Jste brankář týmu, který právě dostal nasypáno od Washingtonu. Pár gólů vám v zápase dal i Alex Ovečkin. Jak jinak. Teď nechcete nic jiného, než to pustit z hlavy a tak si cestou ze stadionu zapnete rádio. Jenže z éteru se po chvíli ozve hlas právě ruského dělostřelce, který začne něžně splétat slova o lásce. No z toho aby se jeden zbláznil…

Bizarní výplod? Kdeže. Při souhře několika náhod se tohle klidně může stát. Ovečkin totiž v létě opravdu vstoupil i na pole showbyznysu. Definitivně. Doma v Rusku vyrazil do nahrávacího studia a nazpíval milostnou baladu, kterou věnoval jisté dívce.

VIDEO: Ovečkinovy kousky jsou na ledě proslulé.






Při pátečním přebírání Charlamovovy trofeje pro nejlepšího domácího hokejistu podle hlasování ruských hráčů ze zámoří, cenu získal popáté v řad, dostal od novinářů i zařízení na karaoke. „Klid, nečekejte ode mě žádné album,“ přešel pak „Ovie“ s úsměvem tohle téma.


Nahrávka zatím – bohužel – není k dostání. A kdo je alespoň ta dívka, o které Ovečkin zamilovaně pěje? Těžko říct. Určitě to ale bude Ruska. Protože jenom krajanku by byl fenomenální útočník ochotný podle vlastních slov pojmout za choť. Během nedávného interview v rádiu Kosmolskaja Pravda se totiž do pořadu dovolala jistá dívenka. „Sašo, kde trávíš čas, když jsi v Moskvě? Chci tě potkat a… vdát se za tebe,“ vypravila ze sebe.

611347:gallery:true:true
Ovečkin zachoval chladnou hlavu. Stejně, jako to dělává v gólových šancích na ledě. „Nikde se neschovávám. Paříme s kamarády v klubech, v sobotu chodím na fotbal. Doraž a uvidíme. Třeba je to osud, padneme si do oka a jsme v tom,“ odpověděl upřímně. „Co když ta vyvolená bude jednou Američanka?“ optal se moderátor. „Kdepak, já chci jenom ruskou holku,“ vzkázal kanonýr.

Ale zpátky k hudbě. S tou je Ovečkin spjatý čím dál víc. Začalo to před dvěma lety, když se spoluhráči účinkoval v klipu, který běžel před domácími zápasy Capitals na kostce. Působil tam v roli frontmana rockové kapely, která to pořádně rozjíždí. Punker jak vyšitý. Loni v létě si zase zahrál v klipu ruského zpěváka Vlada Topalova na píseň „Perfect criminal.

VIDEO: Ovečkin by se naztratil ani ve světě populární hudby.
“ I tady působil jako absolutní profík. Ten jeho výraz, grimasy… Talent má „Ovie“ evidentně rozličnější, než je jen práce s hokejkou. Že je rozený šoumen ostatně dokazuje i na ledě.

A poslední hit? Ruští rappeři El Paso o Ovečkinovi nahráli chvalozpěv. Nečekejte nic světoborného, text se skládá ze samých superlativ. Ale refrén opakujcí „Avječkin“ (jak se v Rusku střelcovo příjmení vyslovuje) působí docela chytlavě. „Pro mě to bylo překvapení. Je to parádní song. Chci těm klukům dát hokejku a dres, doufám, že se potkáme,“ reagovala superstar. Hokejová a teď už i hudební superstar.

VIDEO: Alexander Ovečkin se umí ohánět i na poli hudebním.

SPORTOVCI MUZIKANTI
Lionel Messi
Slavný argentinský fotbalista Barcelony založil revival kapelu britské skupiny Oasis.

John McEnroe
Legendární tenista působil jako frontman a kytarista kapely Teh Johnny
Smyth Band.

Jacques Villeneuve
Bývalý závodník formule 1 vydal před třemi lety své vlastní album.

Tomáš Rosický
Při letošním vyhlášení Fotbalisty roku doprovázel kapelu Tři sestry na elektrickou kytaru.

Roman Šebrle
Při vyhlašování Atleta roku 2009 sklidl za své pěvecké vystoupení obrovský potlesk


Alexander Ovečkin a Jaromír Jágr po utkání.
Alexander Ovečkin a Jaromír Jágr po utkání.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud