9. září 2010 • 05:00

Kam zamíří Martin Hanzal? Ve hře je i Rusko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V arizonské poušti už se pomalu začíná chladit led. Pražská O2 Arena se chystá na nájezd kojotí smečky. Ale Martin Hanzal, jedna z klíčových postav Phoenixu posledních sezon, pořád čeká. Zatím nemá novou smlouvu. Možná skončí v Edmontonu. Nebo taky v Rusku…



Precizní výpomoc defenzivě. Oceňovaná práce v oslabení. Důraz před brankou. 11 gólů. Skoro 19 minut za zápas na ledě. To všechno za nováčkovskou cenu 850 tisíc dolarů. To byla minulá, nejlepší sezona Martina Hanzala.

Martin Hanzal po vstřelení gólu do sítě TorontaFoto SPORT


Ve Phoenixu se během tří let vypracoval českobudějovický odchovanec mezi hráče, na které se spoléhá v klíčových okamžicích. Klubu, který si jej vybral v prvním kole draftu 2005, odváděl spolehlivou práci. Bude to tak platit i nadále? Ukáže se Hanzal při říjnovém startu NHL v Praze? Kdo ví.

Třiadvacetiletému centrovi totiž v létě vypršel tříletý kontrakt, jeho první v lize. O novém zatím marně vyjednává.


„S Coytoes jsme nad tím strávili hodně času. Jde nám o smlouvu, která bude dávat smysl pro obě strany,“ nechal se v posledních dnech slyšet jeho zástupce Craig Oster. „Věříme ale, že nakonec najdeme shodu, obě strany to tak chtějí.“

Hovoří se o nabídce za 3 miliony dolarů na dva roky. Na poměry NHL nic extra. V porovnání se spoluhráči z Phoenixu, zápasícího s existenčními problémy, zřejmě maximum možného. A navzdory agentovu optimismu prý Hanzal chce víc. Sám už odletěl do zámoří dřív, než předpokládal, aby byl přímo u rozhovorů. Jestli se ale ukáže na kempu, který vypukne 17. září, to zatím není jisté.


V tu dobu už by se totiž taky mohl hlásit v kabině Edmontonu. Alespoň se o tom v zámoří spekuluje. Trápící se kanadský tým nutně potřebuje někoho, kdo je schopný pořádně bránit. Pokud by Coyotes nebyli schopni splnit Hanzalovy nároky, přišel by na řadu trejd. Oilers mají peněz dost. Ale hráčům se do mrazivého prostředí s mizernou kariérní perspektivou většinou nechce.

Svého spoluhráče přišel pomstít Martin HanzalFoto ČTK/AP


Český hromotluk by si nemohl vybírat, je pořád volným hráčem s omezením.
Anebo je tu ještě jedna možnost. Zájem KHL, lačné po jakékoliv kvalitě zpoza oceánu. Zájem už prý projevilo pár celků, mezi nimi i Magnitogorsk, kde by si dozajista vytáhlý útočník vydělal podstatně víc peněz.

Takže Phoenix, trejd nebo Rusko? Řešení otázky „kam s Hanzalem“ je pořád otevřené…

Svého spoluhráče přišel pomstít Martin Hanzal
Svého spoluhráče přišel pomstít Martin Hanzal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud