14. září 2010 • 08:17

New Jersey bude pykat za obcházení pravidel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Vedení hokejové NHL potrestalo New Jersey za obcházení pravidel platového stropu při jednání o smlouvě s ruským útočníkem Iljou Kovalčukem. Devils musí podle agentury Reuters zaplatit pokutu tři miliony dolarů a také se musí vzdát volby ve třetím kole draftu v roce 2011 a v následujících čtyřech letech přijde o jeden výběr v prvním kole.



"Liga nyní považuje celý případ za vyřešený a nebude se k němu už vracet," uvedlo vedení NHL v prohlášení.

Také New Jersey se nechce ke kauze kolem ruského kanonýra vracet, stojí si však za tím, že pravidla neporušilo. "S rozhodnutím nesouhlasíme. Vše jsme dělali s čistým svědomím a neudělali jsme nic špatně," prohlásil generální manažer Devils Lou Lamoriello.

Sedmadvacetiletý Kovalčuk se v červenci s New Jersey dohodl na sedmnáctileté smlouvě na 102 milionů dolarů. Měl tak pobírat plat až do svých 44 let, 95 procent z celkové sumy však měl obdržet v prvních deseti letech a do platového stropu by se počítal průměrný výdělek šest milionů ročně.

Po protestech NHL byl však kontrakt nezávislou arbitráží zrušen a Kovalčuk se stal opět volným hráčem. S New Jersey se poté dohodl na patnáctiletém kontraktu na rovných 100 milionů dolarů, který už vedení soutěže schválilo.

Na základě tahanic kolem Kovalčukovy smlouvy se hráčská asociace NHLPA a NHL dohodly na dodatku k pravidlům, která regulují dlouhodobé kontrakty. Podle webu kanadské televizní stanice TSN budou podobné smlouvy, které dostali Kovalčuk či Marián Hossa, Roberto Luongo a Marc Savard, poslední svého druhu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud