František Suchan
7. října 2010 • 19:50

Hvězdy NHL hrály florbal na vozíku. Padly 3:10

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový obrázek se vám jen tak nenaskytne. Dvoumetrový Zdeno Chára nasoukaný na invalidní vozík pod Staroměstskou radnicí bezmocně stíhá soupeře… Hvězdy NHL si včera v rámci streethokejového turnaje v centru Prahy střihly unikátní exhibici s chovanci Jedličkova ústavu.



Charitativních akcí mají hráči v zámoří plno. Ale tohle ještě nezažili. Borci Chára, Krejčí, Sturm a Schaefer z Bostonu, potom Vrbata, Hanzal, Průcha a Montoya z Phoenixu se vystřídali v zajímavé partii s hendikepovanými soupeři.

Do ruky dostali florbalovou hokejku, posadili se na vozíček. A pak už jenom zírali, co tým Jedličkova ústavu v čele s paralympionikem Krupičkou dokáže. Hvězdy NHL dostaly pořádný klepec (3:10).

„Byla to velká zábava. Vychutnali jsme si to, i když jsme se nedokázali pohybovat ani v nejmenším tak dobře, jako ti druzí chlapci,“ usmíval se Zdeno Chára, špička mezi zámořskými beky. Svoje nadšení nehrál, bylo vidět, jak jeho i parťáky akce potěšila.

netradiční exhibici sledovaly davy diváků na Staroměstském náměstíFoto Jaroslav Legner Sport


„Bylo to perfektní. A klobouk dolů, co ti chlapci dokážou. Když jsem viděl, jak jsou schopní vozík koordinovat, zrychlit a ještě kontrolovat hokejku s míčkem, to je úžasné,“ neskrýval Chára.

„Bylo to hrozně těžký. Obdivuju, jak to lidé s hendikepem zvládají,“ přidal i Martin Hanzal, klíčový útočník Coyotes. Ten před exhibicí z legrace tvrdil, jak se na soupeře s kolegy připravoval u videa. „Ale nakonec nás přejeli nás jak zamrzlej rybník,“ musel konstatovat nakonec. S pusou od ucha k uchu.

Následnou soutěž v nájezdech s vítězi mládežnického turnaje ve strteethokeji ovládl bostonský Marco Sturm.

A Zdeno Chára, kterému učarovalo Staroměstské náměstí, nadhodil zajímavou myšlenku: „Nebyl by špatný nápad odehrát tu hokejový zápas pod širým nebem…“



Hráči Phoenixu a Bostonu se vyfotili na Staroměstském náměstí
Hráči Phoenixu a Bostonu se vyfotili na Staroměstském náměstí

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud