29. listopadu 2010 • 19:42

Famózní Pavelec vyhlášen nejlepším hráčem týdne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český gólman Ondřej Pavelec se stal nejlepším hráčem uplynulého týdne v zámořské NHL. Brankář hokejistů Atlanty Thrashers si ocenění vysloužil díky vydařeným sedmi dnům, v kterých vychytal svému týmu tři výhry.



Druhou hvězdou týdne se stal Pavelcův spoluhráč obránce Dustin Byfuglien, třetí skončil nejlepší střelec soutěže Sidney Crosby z Pittsburghu Penguins.

Pavelec je druhým českým hráčem, který byl v novém ročníku soutěže zvolen hvězdou týdne. Vůbec první hvězdou sezony byl Tomáš Vokoun z Floridy.

Třiadvacetiletý Pavelec začal minulý týden 32 úspěšnými zásahy a výhrou Atlanty 5:1 nad Detroitem Red Wings. Pak si připsal na konto čtvrtou nulu v kariéře v NHL v utkání proti Montrealu Canadiens (3:0) a v neděli pomohl Thrashers čtyřiceti zákroky k vítězství nad Bostonem Bruins (4:1).

Jeho úspěšnost v ročníku NHL tak díky tomu dosáhla 94,9 procenta a s průměrem 1,62 branky na zápas je třetí.

Pavelec se do branky vrátil 30. října, poté co omdlel v úvodním utkání Atlanty v novém ročníku NHL a tři týdny nechytal. Atlanta vyhrála už pětkrát v řadě a kladenský odchovanec během této série inkasoval dohromady pouze tři góly.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud