8. března 2012 • 21:41

VIDEO: Brutální rvačka v EBEL lize, prali se i brankáři

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loket do obličeje, krev na ledě, slovní rozmíšky a už lítají pěsti. Deset hráčů, oba brankáři, spoluhráči skákající ze střídačky a nemilosrdná řež. Tak vypadalo utkání play-off EBEL ligy mezi Záhřebem a Klagenfurtem.22:00



Rakouská EBEL liga, sdržující kromě Znojma také dva týmy ze Slovinska a jeden z Chorvatska a Maďarska, je pěkně ostrá soutěž. Tamní kluziště brázdí plno kanadských krajánků, kterí se nedokázali prosadit v zámořských soutěžích a zápasy podle toho často vypadají.

Série play-off mezi Záhřebem a Klagenfurtem začala ostřeji, než by koho vůbec napadlo. V čase 39:42 trefil útočník Záhřebu Frank Banham loktem do hlavy hostujícího Stefana Geiera a atmosféra začala houstnout.

Banham dostal trest do konce utkání, ze trestné lavice se tedy vydal rovnou na střídačku a do šaten. Cestou prohodil pár zdvořilostních frází s hráči soupeře a rázem začaly padat rukavice.

Pustili se do sebe všichni hráči na ledě, včetně brnakářů Roberta Kristiana a Andyho Chioda, který kdysi odchytal i 8 utkání za Pittsburgh Penguins.

Výsledek? Na góly vyhrál Klagenfurt 4:0, ale rozdmýchaná atmosféra slibuje napínavou podívanou do příštích utkání.

Toho už se nebudou účastnit dva hráči chorvatského mužstva. Frank Banham si za svůj faul nezahraje 7 utkání a jeho spoluhráč Joel Prpic 4 zápasy za to, že bil jednoho z protihráčů, když ležel na ledě.

Celkem bylo nakonec ve vyhroceném utkání rozdáno 221 trestných minut, což se ale stěží může rovnat českému rekordu. V utkání mezi Zlínem a Spartou v sezoně 2009/2010 rozdali rozhodčí neuvěřitelných 439 trestných minut.

Vstoupit do diskuse
1