17. března 2013 • 13:53

Útočník Josef Marha skončil v Davosu, posílit by měl Pardubice

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Josef Marha po sobotní porážce v sedmém čtvrtfinálovém utkání švýcarské ligy s Curychem skončil v Davosu, kde hrál od roku 2001. Podle deníku Südostschweiz by měl šestatřicetiletý Marha působit v příštích dvou letech v extraligových Pardubicích. Švýcarská média přitom původně uvedla, že ukončil aktivní kariéru.



Česká kolonie v Davosu se podle listu rozpadá. Do Pardubic se má vrátit i kanonýr Petr Sýkora, další útočník Petr Tatíček se chystá do Kontinentální ligy a v Davosu nebudou pokračovat po krátkém působení ani forvardi Radek Dvořák a Vojtěch Polák.

Marha s Davosem získal pětkrát mistrovský titul. Ve švýcarské nejvyšší soutěži Marha sehrál 675 zápasů a připsal si 392 bodů za 171 branek a 221 asistencí. Dosud prožil s Davosem v play off 20 vítězných sérií z 26, ale své působení zakončil po sedmém neúspěšném klání už ve čtvrtfinále.

"Je to ničemu, jestli prohrajeme a já pak skončím," okomentoval Marha v průběhu série svou skvělou bilanci pro deník Südostschweiz.

Marha má také na kontě 159 zápasů v NHL, kam odešel v roce 1995 z Dukly Jihlava. Za Colorado, Anaheim a Chicago nasbíral 53 bodů za 21 tref a 32 přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0