9. srpna 2013 • 18:46

Ježíšek Rozsíval. Stanley Cupem potěšil české sledge hokejisty

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Pózovali se slavnou trofejí, zvedali si ji spolu s triumfátorem z týmu Blackhawks nad hlavu. Prosili o podpis, ptali se, jaké to bylo bezprostředně na ledě, když vyhrál. Přesto to tentokrát nebyl úplně klasický obrázek na bláznění kolem Stanley Cupu. Ve čtvrtek dopoledne si totiž šestnáctikilogramový grál mohli zblízka prohlédnout i čeští sledge hokejisté, které vítěz Michal Rozsíval navštívil v Průhonickém parku.



„Je super, že si na nás vzpomněl. Sám se ozval a nabídnul, že se za námi přijede podívat,“ uvedl Vladislav Hamrla, prezident českého sledge hokeje. Reprezentace zrovna trénuje ve Velkých Popovicích, kousek od Průhonic, proto k setkání došlo zrovna v místním zámeckém parku.

„Pro každého hokejistu je zážitek, když může vidět ten nejvzácnější Pohár. I my z toho pochopitelně máme radost. Je to super,“ řekl Tomáš Kvoch, mezi hokejisty na vozíčku legenda. Také on si Pohár zvednul nad hlavu, stejně jako většina spoluhráčů z reprezentace. Dle tradice jim asistoval i Rozsíval, právě on by měl být u toho, když si někdo jiný chce Pohár potěžkat.

Podívejte se na sledge hokejisty se Stanley Cupem

Michal Rozsíval ukázal Stanley Cup českým sledge hokejistům
Video se připravuje ...

„Se sledge hokejisty už jsem se setkal víckrát, tak teď jsem si říkal, že by bylo fajn, kdybych se u nich zastavil. Jsou to hokejisti jako my,“ řekl o členech reprezentace, kteří se představí na paralympiádě v Soči. „Budu jim pochopitelně moc fandit a držet palce.“

Hokejistům rozdal i spoustu autogramů, od nich dostal nejen tričko s logem českého sledge hokeje, ale i triko s výmluvným nápisem: Jsem tím, čím se stávám na ledě. Právě tohle je motto vozíčkářů. „Moc se mi to líbilo, bylo to příjemné setkání,“ říkal obránce. Krátce poté se vydal do nedalekých Zdiměřic, odkud nejslavnější sportovní trofej odletěla vrtulníkem na Slovensko.

 

Vítání vítěze Stanley Cupu Michala Rozsívala s českými sledge hokejisty
Vítání vítěze Stanley Cupu Michala Rozsívala s českými sledge hokejisty

Vstoupit do diskuse
0