Miroslav Horák
26. června 2014 • 12:28

Sbohem, Lve a KHL! Klepiš si našel práci ve švédském Färjestadu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jakub Klepiš opouští pražský Lev, celou KHL a vydává se na sever Evropy. Třicetiletý centr se dohodl na angažmá v týmu Färjestad BK. Desetinásobný švédský šampion je ze zabukování české posily nadšený. Na místě věří, že se z účastníka MS 2014 v Minsku stane ofenzivní lídr týmu. Ostatně, lidmi na nové adrese je někdejší slávista považován za jednoho z nejlepších středních forvardů mimo NHL.



„O hře má perfektní znalosti, je nesmírně šikovný. Má velkou šanci stát se vedoucím hráčem,“ citují klubové stránky Alexandra Saláka , bývalého gólmana Färjestadu, ligového mistra 2011.

Klepiš je velice silný hráč na puku, s dobrou střelou a kvalitním bruslením. Je to takový generál na ledě. Dokáže své spoluhráče dělat lepšími,“ oceňuje sportovní ředitel Färjestadu Leif Carlsson.

Po bývalém hráči NHL prahli už dlouho. „Sledovali jsme ho v ligových utkáních i na mistrovství světa. Věřím, že do našeho mužstva a naší hry perfektně zapadne.“

Podle Carlssona v uzavřené spolupráci sehráli velkou roli Klepišovi krajané, kteří kabinou Färjestadu prošli nebo v ní nadále působí. „ Salák , Martin Ševc a Milan Gulaš nám velice pomohli, Jakubovi popsali náš klub jako velmi dobře fungující organizaci a to nám pomohlo při jednání s hráčem,“ potěšilo Carlssona.

Ještě před rokem Klepiš výrazně koketoval s NHL, měl zajímavou příležitost uchytit se v týmu Anaheim Ducks, ale rozjednané debaty nakonec nedopadly a hráč se stěhoval do kádru Lva. Za něj ve 42 utkáních získal 18 bodů (9+9).

Vstoupit do diskuse
0