Martin Tomaides
14. října 2014 • 13:53

Bývalý raubíř z Čechova řádil! Udeřil hlavou soupeře o led

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Starého psa novým kouskům nenaučíš. Tohle přísloví dobře platí u kanadského rváče Trevora Gilliese, kterého si fanoušci mohou pamatovat díky jeho myslzastavujícím kouskům snad odkudkoliv, kde v kariéře hrál. Nedospěl ani v pětatřiceti letech, v AHL v dresu Adirondacku po rvačce udeřil soupeřovou hlavou o led a byl suspendován na 12 utkání.



Kdybyste hráli hokej, Trevor Gillies by byl někdo, komu byste se na ledě s chutí vyhnuli. Trestnou lavici by si tenhle pořízek klidně mohl do občanského průkazu zapsat jako přechodné bydliště. Problém je, že jeho excesy na ledě často překračují hranice chápání.

Jeho nejnovější obětí se stal William Carrier z Rochesteru. Tenhle devatenáctiletý hokejista, který se rozhodně není zvyklý prát, byl ve špatné chvíli na špatném místě a když se na ledě strhla mela, Gillies se ho neptal. Jenže mladík šel dobrovolně k ledu, kde si kryl hlavu a přesně tam přišel moment, který liga uznala jako absolutně nevhodný.

VIDEO: Tenhle faul bude stát Gilliese 12 zápasů

Nic nového pro Gilliese, kdyby všechny hokejové excesy po světě řešila jedna komise, tenhle Kanaďan už by si s jejím osazenstvem mohl klidně tykat...

Téměř před čtyřmi lety v dresu NY Islanders nesmyslně loktem fauloval útočníka Pittsburghu Erica Tangradiho a následně ho napadl a rozpoutal hromadnou rvačku. Na zraněného hokejistu Pens pak ještě než byl ze zápasu vyloučen pořvával. A určitě nešlo o slůvka, která by pohladila na duši...

VIDEO: Faul na Tangradiho a 9 zápasů stop

Devět zápasů tehdy Gillies nesměl vkročit na led. A když se tak znovu stalo, stačilo pár minut, rodák z Ontaria nesmylsně fauloval Cala Clutterbucka z Minnesoty a obratem přišla od vedení ligy stopka na další deset utkání.

VIDEO: Následovalo zastavení činnosti na 10 zápasů

Následující ročník pak strávil útočník spíše na farmě a o rok později se vydal rozsévat hrůzu do ruského Čechova. Čtyřiadvacet utkání a pětadevadesát trestných minut mluví za vše. Mezi jeho oběti patřil například obránce Martin Štajnoch z Bratislavy, ale i zkušený bijec Jon Mirasty z Astany, kterého knokautoval.

V další sezoně vedla Gilliesova cesta také do Finska. V dresu IFK Helsinky odehrál jen 3 utkání, sesbíral ale hned 54 trestných minut. Proč? Odpověď je jednoduchá - Jarkko Ruutu. Hokejový rabiát tehdy v helsinském derby provokoval tak dlouho, až ho Gillies zpracoval. Že to nebylo úplně dovoleným způsobem není nutné dodávat...

A co teď s recidivisty jako je Gillies? Server THN.com navrhuje zvýšit tresty a nebál by se ani doživotního vyloučení. Byla by tato cesta vhodná?

VIDEO: S Ruutuem se vůbec nepáral

VIDEO: Gilliese byste naštvat nechtěli

Vstoupit do diskuse
0