13. dubna 2018 • 09:27

Fanoušci i experti věří, že se titul bude slavit v Brně

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová bitva na moravsko-slezském poli o mistrovský titul startuje. Extraligové finále obsadila Kometa Brno a třinečtí Oceláři. Byť jsou kurzy vyrovnané a v prvním duelu je případná výhra domácích i hostů u sázkové společnosti Chance shodně nabízena 2,55:1, ohledně zisku titulu je to jinak. „Celkově se věří více Kometě, na zisku titulu se dá sázet v kurzu 1,53:1. Na to, že bude mistrem Třinec se dá vsadit v kurzu 2,5:1,“ komentuje nabídku Markéta Světlíková, tisková mluvčí společnosti.



Jenže v prvním duelu, kdy hrají doma Oceláři, jsou karty rozdané jinak. Bookmakeři společnosti si uvědomují, že Třinec na domácím ledě bude obhájci titulu vzdorovat a rozhodně se necítí v poraženecké náladě. I proto vidí na rozdíl od sázkařů šance jako vyrovnané. „Třiasedmdesát procent lidí věří i v prvním utkání Kometě, domácím pak jen lehce nad deset procent,“ konstatuje Světlíková. Zbývající fandové si myslí, že první duel finálové série neskončí po šedesáti minutách.
Podle bookmakerů je velmi pravděpodobné, že žádný z finalistů nezůstane v mistrovské sérii bez vyhraného zápasu. Podle bookmakerů Chance vyhlíží jako nejpravděpodobnější výhra Komety 4:2 na zápasy (4,3:1). Na možnost, že by Oceláři nezabrali ani jednou a prohráli 0:4 na utkání, je pak vypsán kurz 8:1.
„Že Třinec vyhraje alespoň jeden zápas je ale podle našich bookies tutovka, kurz je 1,04:1,“ říká Světlíková s tím, že fanoušci zatím na tiketech preferují triumf Komety a právě ve čtyřech zápasech. „Téhle variantě věří padesát procent sázkařů. Naopak, že by stejným způsobem vyhrál Třinec, zatím máme vsazený jeden jediný tiket. Ani kurz 20:1 tipéry nepřesvědčil.
Témata:  titul, hoekj, Kmeta
Vstoupit do diskuse
0