21. října 2008 • 17:21

Döme dostal stopku na deset zápasů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitána Slovanu Bratislava Róberta Dömeho čeká po utkání Ligy mistrů na budějovickém ledě dlouhá herní pauza. Disciplinární komise slovenské extraligy mu totiž udělila desetizápasový trest.



Döme je potrestán za své chování v utkání proti Košicím. Na konci tohoto utkání, které Slovan doma prohrál 1:4, totiž napadl obránce Ľubomíra Chmela.

Podle slovenského tisku o 20 kilogramů lehčí košický mladík o bitku nejevil zájem, ale Dömeho to nezastavilo. Podle něj totiž incidentu předcházelo Chmelovo píchnutí holí do břicha.

V zápase byl Döme vyloučen do konce utkání a dostal i trest ve hře. Od disciplinární komise dostal dnes vedle zastavení činnost pokutu tisíc slovenských korun.

Komise podle článku 10 disciplinárního řádu rozhodovala o zastavení činnosti v rozmezí čtyř až dvanácti zápasů.

"Komise rozhodla uložit trest blíže k horní hranici vzhledem k tomu, že šlo o dost jednostranný a intenzivní výpad. Navíc hráč je kapitánem týmu, který by si měl uvědomit vlastní jednání," citovala ředitele soutěže Vladimíra Paštinského oficiální internetová stránka Slovenského hokejového svazu.

Pokud nedojde ke zmírnění trestu, objeví se Döme ve slovenské extralize znovu až v pátek 28. listopadu proti Popradu. Bude mezitím moci hrát jen zápasy v Lize mistrů - 29. října proti Ufě a 19. listopadu doma proti českobudějovickému Mountfieldu.