7. ledna 2009 • 18:31

Alinč a Sup jsou bez trenéra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejoví útočníci Jan Alinč a Michal Sup jsou v Duisburgu bez trenérů. Po středeční porážce 1:9 ve Wolfsburgu odstoupili z funkcí v beznadějně posledním týmu německé ligy hlavní trenér Dieter Hegen, jeho asistent Karel Lang i sportovní manažer Franz Fritzmeier.



"Už mi to nepřinášelo žádné potěšení. Mužstvo neprojevilo žádný charakter, už jsem mu nemohl nijak pomoct," řekl dnes agentuře SID bývalý vynikající útočník Hegen, jenž 16. září vystřídal v roli hlavního kouče někdejšího československého reprezentačního gólmana Langa.

Ten se po špatném vstupu do sezony posunul na pozici asistenta. Rezignaci tria sportovního vedení šéf klubu Ralf Pape přijal. "Netuším ale, jak to půjde dál. Budu sedět v kanceláři a přemýšlet, kdo povede trénink. Musíme sezonu nějak důstojně ukončit," dodal Pape.

Duisburg má na posledním místě tabulky DEL, z níž se nesestupuje, ztrátu 18 bodů na předposlední Kassel. Tým Füchse prohrál posledních devět zápasů se skóre 8:46, navíc měl i smůlu, když se mu minulý pátek v Iserlohnu zranili během minuty oba brankáři a utkání skončilo kontumací.

Vstoupit do diskuse
0