12. dubna 2018 • 14:32

Osmnáctka v plné síle. Čeští mladíci chtějí na MS patřit mezi favority

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nejsilnějším možném složení odletí v noci na sobotu do dějiště mistrovství světa hráčů do 18 let hokejová reprezentace. Trenér David Bruk má v kádru i pětici z juniorských zámořských soutěžích v čele s kapitánem Liborem Zábranským mladším.



 Češi se v Čeljabinsku a Magnitogorsku budou snažit zaskočit favority a prosadit se na medailové pozice, na které se v uplynulých jedenácti letech probojovali jen jednou - v roce 2014 byli druzí.

"Chceme hrát co nejlépe. Chceme, abychom měli tvář. Chtěli bychom hrát důsledně, týmově, zodpovědně. Bojovat o každý centimetr ledu. Jsme si vědomi, že hlavní kandidáti na medaili jsou Kanada, Amerika, Švédsko, Finsko, Rusko. Bylo by ale fajn jim cestu za medailí zkomplikovat a mezi tyto týmy se vklínit," řekl trenér Bruk na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Český tým na začátku sezony obsadil na prestižním Memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi a Bratislavě, na němž startují elitní výběry osmnáctiletých hráčů, druhé místo. Nyní se soustředí pouze na generálku proti Bělorusku a poté na úvodní zápas turnaje proti Slovensku.

"Soustředíme se jen na sebe, abychom byli dobře připraveni a nemyslíme na to, jak dopadne turnaj. Uvidíme, s jakou formou a jakou tváří se tam budeme prezentovat. Pak můžeme odhadovat nějaké ambice," podotkl kouč.

Mladíci se na šampionát již tři týdny připravují v Rokycanech, kam přijížděli postupně. "Příprava je docela dlouhá, protože někteří brzy vypadali. Postupně najížděli další nominovaní a kádr jsme upravovali. Je skvělé, že máme k dispozici všechny hráče, o které jsme měli zájem," pochvaloval si Bruk.

Momentálně jsou ve výběru tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Do finální nominace jich bude napsáno 23, dva budou vyřazeni po duelu s Běloruskem.

MS v Rusku začne 19. dubna, Češi začnou o den později proti Slovensku. Následně se utkají s Ruskem, Francií a Finskem.

Nominace

Brankáři: Lukáš Dostál (Kometa Brno), Daniel Dvořák (Hradec Králové), Kristián Kolář (Plzeň).

Obránci: Jakub Adámek (Třinec), František Klejna (Karlovy Vary), David Aubrecht (Liberec), Vojtěch Doktor (České Budějovice), Martin Haš (Tappara Tampere/Fin.), Libor Zábranský (Kelowna/WHL), Tomáš Dajčar (Quebec/QMJHL), Zack Malík (Sudbury/OHL).

Útočníci: Karel Plášek, Adam Gajarský, Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda (všichni Kometa Brno), Jan Jeník, Michal Teplý (oba Liberec), Jakub Lauko (Chomutov), Michal Kvasnica (Třinec), Vojtěch Kropáček (Sparta Praha), Dominik Sklenář (Hradec Králové), Jaromír Pytlík (Žďár nad Sázavou), Petr Čajka (Zug/Švýc.), Matěj Pekař (Muskegon/USHL), Matěj Blümel (Waterloo/USHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud