12. dubna 2018 • 11:42

Za Jágrovy potíže mohla hokejka, řekl Kolář. Legenda mluvila nejen o Kladnu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rehabilitační odborník Pavel Kolář pomohl celé generaci sportovců a šampionů, Jaromíra Jágra nevyjímaje. Na křtu Kolářovy knihy "Labyrint pohybu" proto 46letý legendární forvard nemohl chybět. Pro TV iSport hovořil nejen o Kladnu, které se v baráži mocně nadechlo a aktuálně drží spolu s Karlovými Vary licenci na extraligovou příslušnost, ale i životě na střídačce a vděku vůči osobě Pavla Koláře.



"Vysvětlil mi, jak pohyb vůbec funguje. Že když vás bolí třísla, neznamená to, že problém vznikl právě na tříslech, ale že jsou tam jiné svalové kanály. Díky němu jsem hokej mohl hrát tak dlouho," smekl před Kolářem Jágr.

Uznávaný fyzioterapeut před novináři o Jágrovi také hovořil. Za nedávnými problémy hokejového mistra s bruslením stála zdánlivá maličkost. Před třemi lety si kvůli většímu dosahu u mantinelu prodloužil hokejku, čímž ovlivnil svou postoru, tedy aktivní držení těla.

"Všimněte si, že když bruslí, drží hokejku stále na zemi, aby měl neustálý kontakt s ledem a mohl na přihrávku okamžitě reagovat. Neuvědomil si však, že se tím při bruslení více napřímí, což povede k tomu, že se mu při rychlém bruslení automaticky zkrátí krok a tím se trochu zpomalí," prohlásil Kolář.

Jágr aktuálně díky lapálii s kolenem nehraje, na střídačce jen mentoruje kladenské spoluhráče v civilu. Zatím jeho nová role nese ovoce, Rytíři poslední tři kola baráže vyhráli a mají stejně jako Karlovy Vary 12 bodů. Jihlava je o dva body zpět, Litvínov o čtyři.

"Možná bych mohl ještě nějaké zápasy stihnout, když ale vidím, jak hraje můj tým, přijde mi to zbytečné. Ve formě se udržuju a v kondici také jsem. Na střídačce si to ale užívám, je to jiná role, o dost jednodušší, než když jste na ledě. Jste čerstvější a vidíte ty věci mnohem jasněji a můžete lépe reagovat, než hráč, který je ve velké fyzické zátěži," má jasno druhý nejproduktivnější hráč historie NHL.

Na kontě v barvách Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey, Floridy a Calgary nasbíral 1921 bodů za 766 branek a 1155 asistencí.

Na další zajímavé odpovědi Jaromíra Jágra se podívejte ve videu TV iSport.

Jágr: Kladno hraje dobře, na návrat na led netlačím
Video se připravuje ...

Jaromír Jágr předává pokyny Adamu Kubíkovi na lavičce Kladna při zápase v Jihlavě
Jaromír Jágr předává pokyny Adamu Kubíkovi na lavičce Kladna při zápase v Jihlavě

Jágrmánie v Jihlavě! Jak legenda žila na střídačce Kladna a věnovala se fanouškům
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud