15. května 2008 • 11:31

Hadamczik už nebude na lavičce

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Alois Hadamczik u české hokejové reprezentace končí. Novinářům to řekl po dnešní porážce ve čtvrtfinále mistrovství světa v Québeku se Švédskem 2:3 v prodloužení. Jeho svěřenci se z vrcholné akce sezony vrátí podruhé za sebou bez medaile.



"Byl to můj poslední zápas u nároďáku," řekl Hadamczik, kterému končí v květnu dvouletá smlouva. Národní tým opustí po třech letech, během nichž dovedl mužstvo k bronzovým medailím na olympijských hrách v Turíně a stříbru na šampionátu v Rize 2006. Na následném MS v Moskvě a letos v Kanadě mužstvo pod jeho vedením vypadlo už ve čtvrtfinále.

Hadamczik se rozloučí s reprezentační střídačkou s bilancí 38 výher, tří remíz a 47 porážek. Jako první trenér národního týmu tak má negativní bilanci a zároveň se mu nepodařilo vyhrát žádný turnaj. Česko pod jeho vedením nedokázalo vybojovat prvenství ani na žádném podniku Euro Hockey Tour.

Pětapadesátiletý kouč bude o své budoucnosti přemýšlet až v příštích dnech. "Jasno úplně nemám. Ale když budu trénovat českou extraligu, tak budu určitě ve Vítkovicích. Vezmu si dva týdny na rozmyšlenou, podíval jsem se už na některé hráče, kteří tam přišli. Definitivní rozhodnutí ale teprve udělám," doplnil Hadamczik.

 

Další možností je prý angažmá v zahraničí, ale konkrétní trenér nebyl. "Odmítl jsem Rusko, dva týmy mě chtěly. Do Ruska nechci. A když ven, tak do země, která mi říká něco víc. Nechci jít jen někam za penězi," doplnil.

 

Nechtěl ani prozradit, zda je varianta s působením ve Vítkovicích nejpravděpodobnější. Ze svého domova v Kravařích to má do Ostravy kousek. "Trénoval jsem tam, znám prostředí, znám lidi, mám to půl hodiny autem. Mám nabídku dělat generálního manažera a trenéra v jedné osobě. Je to reálná nabídka," prohlásil.

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud