14. dubna 2009 • 16:52

Kopřiva: O šanci se poperu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S omluvenkou brankáře Tomáše Vokouna se otevřela nová šance na účast na hokejovém mistrovství světa před Miroslavem Kopřivou. Kladenský gólman podával v uplynulé extraligové sezoně skvělé výkony.



Dobře se prezentoval i v reprezentaci a byl jedním z hlavních kandidátů na post týmové jedničky pro šampionát ve Švýcarsku. Situace se však výrazně změnila se dvěma přípravnými zápasy na Slovensku.

Ve druhém z nich Kopřiva inkasoval v úvodních osmi minutách tři góly, ještě horší však pro něj bylo hodnocení asistenta trenéra Josefa Jandače, který připustil, že s pětadvacetiletým gólmanem nebyli spokojeni nejen při zápase, ale také během tréninků.

Před Kopřivou je však nyní nová šance, že by se na šampionát mohl přece jen podívat.

"Pro mě to znamená samozřejmě příležitost, ale teprve uvidíme. Všichni gólmani dostanou nějakou šanci a uvidíme, koho pak trenéři vyberou," řekl Kopřiva na dnešním srazu reprezentačního týmu v Liberci před Českými hokejovými hrami.

"Bude to poslední příprava před mistrovstvím světa, chceme se ukázat v co nejlepším světle," uvedl k nadcházejícímu turnaji. Jak se situace s gólmany vyvine, zůstává záhadou.

"Nemám zatím vůbec žádné náznaky," připustil Kopřiva. Přesto doufá, že by se mezi nominovanou trojici mohl vejít. "Samozřejmě si věřím, že bych mohl jet. Sleduji to dění okolo, ale záleží na trenérech. Ať vyberou kohokoliv, tak to budu respektovat," prohlásil Kopřiva.

Víkendových zápasů v Německu se nezúčastnil. Přednost dostali Jakub Štěpánek a Alexander Salák.

"Abych byl upřímný, tak jsem nečekal, že budu mít takhle volno, ale trenéři se tak rozhodli. Rozhodli se dát příležitost dalším dvěma gólmanům a uvidíme, jak to bude pokračovat dál," řekl Kopřiva.

Během neplánované přestávky se připravoval pouze na suchu. "Na ledě už jsem netrénoval, protože jsem neměl kde. Na Kladně už led nebyl a k nikomu jinému už jsem se připojit nemohl. Trénoval jsem tedy jen individuálně v posilovně, kde jsem šlapal na kole a zaběhal si nějaké schody, abych byl pořád připravený a v kondici," ujistil Kopřiva.

Nespokojenost asistenta Jandače pro něho nebyla ničím příjemným. "Ale já bych řekl, že trénuju pořád stejně, ne-li ještě víc, protože se snažím dostat na mistrovství světa a není nač se šetřit. Já bych rozhodně nic neflákal. Je to však názor trenérů a jestli si to myslí, já jim to vyvracet nebudu. Nechme se překvapit," uzavřel Kopřiva.

Vedle něho zůstávají ve hře Štěpánek se Salákem, karlovarský Lukáš Mensator a jako jediný zkušený z celé pětice Martin Prusek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud