22. dubna 2009 • 16:15

Dánové mají v nominaci tři posily ze zámoří

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři posily ze zámoří mají v třiadvacetičlenné nominaci na mistrovství světa ve Švýcarsku hokejisté Dánska, kteří budou v sobotu prvním soupeřem České republiky v základní skupině D.



Švédský trenér Dánů Per Bäckman může počítat s NHL s útočníky Mikkelem Boedkerem z Phoenixu a Peterem Reginem z Ottawy, který ale převážné působil na farmě v Binghamtonu v nižší AHL.

Další akvizicí ze zámoří je gólman Sebastian Dahm, který není v NHL draftovaný, ale má smlouvu v záložním celku Columbusu v nižší AHL Syracuse Crunch a působil i v ECHL v Johnstownu. Bäckman ještě čeká na útočníka Mortena Madsena z farmy Minnesoty v Houstonu, který hraje první kolo Calder Cupu proti Peorii. Stav je 2:2 na zápasy a rozhodnuto bude nejdříve v noci ze soboty na neděli.

Určitě se nepředstaví forvard Frans Nielsen, který nedostal po zraněních během sezony povolení ke startu od New Yorku Islanders. Stejně tak bude chybět útočník Jannik Hansen, který s Vancouverem postoupil do druhého kola Stanleyova poháru.

Další šest krajánků působí ve švédské Elitserien. Za Malmö nastupují obránce Jesper Damgaard a útočník Nichlas Hardt, v jönköpinském HV 71 útočník Kim Staal, v Leksandu Morten Green, v Rögle obránce Mads Boedker a za Frölundu hrál devatenáctiletý Philip Larsen, který v pondělí podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu v NHL s Dallasem.

Útočník Kasper Degn hraje za německý druholigový Bietigheim, který bojuje s EHC Mnichov ve finále o přímý postup do nejvyšší soutěže. Bietingheim vede v sérii na tři vítězné zápasy 2:1 a může rozhodnout v pátek. Případný další duel se hraje v neděli. "Mohli jsme požadovat, aby se Kasper hlásil v reprezentaci hned, ale dohodli jsme se s ním a s klubem, že jej dopraví do Švýcarska hned po skončení série," řekl dánskému tisku tiskový mluvčí národního týmu Claus Fonnesbech Christensen.

Těsně před šampionátem přišel o start obránce Michael Eskesen, který si poranil meniskus a musí na operaci. Z nominace jako poslední vypadli bek Daniel Villadsen z mistrovského SoenderjyskE a útočník Tobias Kisum z Aalborgu.

Po úvodním sobotním utkání s Českou republikou čeká Dány v dalším utkání v Klotenu o dva dny později Finsko a ve středu 29. dubna narazí zřejmě v klíčovém utkání o vyhnutí se skupině o udržení na Norsko.

Nominace Dánska na mistrovství světa ve Švýcarsku (24. dubna - 10.května):
Brankáři:
Patrick Galbraith (SoenderjyskE), Frederik Andersen (Herning), Sebastian Dahm (Syracuse/AHL),
obránci: Mads Bech Christensen, Kasper Pedersen (oba Frederikshavn), Philip Hersby (Hvidovre), Daniel Nielsen (Herning), Jesper Damgaard (Malmö/Švéd.), Mads Boedker (Rögle/Švéd.), Philip Larsen (Frölunda/Švéd.),
útočníci: Kim Lykkeskov, Mads Christensen (oba SoenderjyskE), Rasmus Olsen (Aalborg), Alexander Sundberg (Roedovre), Thor Dresler (Herning), Julian Jakobsen (Odense), Jesper Jensen (Frederikshavn), Kasper Degn (Bietigheim/Něm.), Kim Staal (HV 71/Švéd.), Morten Green (Leksand/Švéd.), Nichlas Hardt (Malmö/Švéd.), Peter Regin (Ottawa/NHL), Mikkel Boedker (Phoenix/NHL).
Trenér: Per Bäckman. Asistent: Stefan Lunner.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud