27. dubna 2011 • 12:34

Slovincům chybí Kopitar, hrát bude ústecký Pajič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Rok Pajič z prvoligového Ústí nad Labem se dostal do pětadvacetičlenné nominace hokejistů Slovinska na mistrovství světa na Slovensku. Nováčkovi elitní skupiny bude chybět největší hvězda Anže Kopitar z Los Angeles, který si na konci března zranil kotník a sezona pro něj skončila.



Trenér Matjaž Kopitar nemůže vedle svého syna počítat ani s Janem Muršakem z Detroitu. Třiadvacetiletý útočník, který působil v sezoně 2005/06 před draftem do NHL v juniorském týmu Českých Budějovic, se stal na konci prosince po Kopitarovi druhým Slovincem, který nastoupil v NHL.

Muršak odehrál za Detroit 19 utkání a vstřelil jednu branku, převážně ale působil na farmě v Grand Rapids. Pro tým v nižší AHL už sezona skončila, Red Wings ale Muršaka neuvolnili, protože jej chtějí mít v přípravě u prvního mužstva v bojích o Stanleyův pohár. Další ztrátou je pro Slovince zranění útočníka Jana Urbase z druholigového švédského Malmö.

Pětadvacetiletý Pajič, který se v Česku oženil, se představí v dresu Slovinska na mistrovství světa potřetí. Předtím se dostal na světový šampionát v Rize v roce 2006, kdy tým vedl český trenér František Výborný, a zahrál si i o dva roky později v Halifaxu.

Většina slovinského kádru působí v otevřeném šampionátu Rakouska EBEL. Dres slovinské Olimpije Lublaň v něm oblékají útočníci Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Matej Hočevar, Žiga Pance, beci Damjan Dervarič, Žiga Pavlin a brankář Matija Pintarič, barvy dalšího slovinského zástupce Acroni Jesenice hájí forvardi Žiga Jeglič, Robert Sabolič, Rok Tičar a zadáci Klemen Pretnar a Mitja Robar.

Ve stejné soutěži působí ve Villachu také kapitán Tomaž Razingar a bek Greg Kužnik, za Vídeň Capitals hrají bratři David a Marcel Rodmanovi, v chorvatském Medveščaku Záhřeb brankář Robert Kristan a v maďarském Székesfehérváru obránce Aleš Kranjc.

Ve Francii nastupují forvardi Jaka Ankerst v Brianconu a Mitja Šivic v Grenoblu, v Itálii působí brankář Andrej Hočevar se zadákem Andrejem Tavželjem v Pontebbě a další bek Sabahudin Kovačevič v Asiagu. Jediný hráč ze slovinského výběru, který působil v uplynulé sezoně v elitní soutěži, je jednadvacetiletý obránce Blaž Gregorc ze švédského Södertälje. Během sezony ale vypomáhal i v druhé nejvyšší lize ve Växjö.

Slovince čeká na úvod mistrovství světa v pátek ve 20:15 v Bratislavě duel s domácím Slovenskem. V neděli se v dalším utkání základní skupiny A utkají od 16:15 s Ruskem a v úterý se střetnou ve stejný čas s Německem.

NOMINACE HOKEJISTŮ SLOVINCŮ
Brankáři: Robert Kristan (Medveščak Záhřeb/EBEL), Andrej Hočevar (Pontebba/It.), Matija Pintarič,

obránci: Damjan Dervarič, Žiga Pavlin (všichni Olimpija Lublaň/EBEL), Klemen Pretnar, Mitja Robar (oba Acroni Jesenice/EBEL), Blaž Gregorc (Södertälje/Švéd.), Sabahudin Kovačevič (Asiago/It.), Aleš Kranjc (Alba Volán Székesfehérvár/EBEL), Greg Kužnik (Villach/EBEL), Andrej Tavželj (Pontebba/It.),

útočníci: Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Matej Hočevar, Žiga Pance (všichni Olimpija Lublaň/EBEL), Žiga Jeglič, Robert Sabolič, Rok Tičar (všichni Acroni Jesenice/EBEL), David Rodman, Marcel Rodman (oba Vídeň Capitals/EBEL), Jaka Ankerst (Briancon/Fr.), Rok Pajič (Ústí nad Labem/ČR), Tomaž Razingar (Villach/EBEL), Mitja Šivic (Grenoble/Fr.).



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud