6. května 2011 • 10:47

Slováci? Soustředíme se jen na sebe, říká Havlát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné slitování se soupeřem, který potřebuje bodovat. Hokejový útočník Martin Havlát před dnešním zápasem osmifinálové části na mistrovství světa v Bratislavě proti domácímu Slovensku nehodlá ani na chvilku připustit myšlenku, že by národní tým svému bývalému federálnímu partnerovi ulehčil cestu za prvními body v druhé části turnaje.



Zatímco Češi si ze základní skupiny přinesli šest bodů, Slováci nemají ani jeden. K uchování reálné šance na postup do čtvrtfinále by tak Slováci dnes večer potřebovali bodovat a nejlépe vyhrát.

"I my potřebujeme body, nic není hotového. Jsme rádi, že jsme postoupili s šesti body, ale postoupit dále stále mohou i všichni ostatní," řekl Havlát novinářům.

Skutečnost, že české mužstvo zatím zvládlo všechna tři utkání na šampionátu, na kterém obhajuje zisk zlatých medailí z loňského roku, ale vítá. "Dýchá se nám o trošičku lépe, ale nic to nemění na tom, že další zápas bude opět stejně důležitý. A stejně těžký. Nic se nemění. Musíme hrát to, co doposud. Soustředit se na naši hru, ne na soupeře," podotkl třicetiletý útočník.


Juniorský i seniorský mistr světa z roku 2000 si uvědomuje, že česko-slovenské vzájemné souboje jsou hodně prestižní. Sám je ale bere s nadhledem. "My hráči si to tolik nepřipouštíme. Já osobně se na to tak vůbec nekoukám. Jak říkám, jde o hodně a potřebujeme oba vyhrát," řekl Havlát.

Osobně mnoho podobných soubojů neodehrál. "V Petrohradu jsem odehrál jen pár střídání," pousmál se při vzpomínce na finále světového šampionátu před jedenácti lety, kdy nastupoval ve čtvrté české formaci.

Poté si ještě vzpomněl na loňské olympijské hry ve Vancouveru, kde Češi vyhráli 3:1. "Tam nám vyšel začátek," řekla opora Minnesoty, která je v Bratislavě součástí českého nejúdernějšího, druhého útoku.

Slovensko zatím na MS porazilo jen Slovince, v týmu má ale řadu zkušených a kvalitních útočníků. "Útok mají Slováci skvělý, je tam řada výborných útočníků, kteří dokážou dát gól. Viděl jsem jejich pár třetin, síla tam je," uvedl Havlát, jenž je připraven i na skutečnost, že Češi poprvé na turnaji nemohou čekat podporu hlediště podobnou domácímu prostředí. "Uvidíme, kdo dostal více lístků," dodal.

Alexander Ovečkin posílí na šampionátu ruský tým
Alexander Ovečkin posílí na šampionátu ruský tým

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud