7. května 2011 • 09:28

Slovenský tisk smutní: Bratři nám to zase natřeli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
29
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenským hokejistům po páteční porážce 2:3 s českou reprezentací na mistrovství světa hoří podle deníku Šport země pod nohama. "Slovensko v komatu" hlásá list na titulní stránce, neboť domácímu výběru vážně hrozí, že nepostoupí do čtvrtfinále.



"Naděje stále žije!" napsal nejčtenější slovenský deník Nový čas s tím, že dnes musí tým pořadatelské země porazit Finsko.

Slovenské noviny konstatují, že čeští hokejisté byli v pátečním zápase lepším týmem. "Pro slovenské fanoušky a jistě i reprezentanty bylo až nepříjemné sledovat, jak v některých fázích 'bratrského' souboje, zejména ve druhé části prostřední třetiny, čeští hokejisté dominovali na ledě.


V Orange aréně ukázali znovu velmi dobrý výkon a proměnili ji místy na české hokejové království. Zesměšňovali jedno z ústředních hesel MS 2011: My jsme tady doma," napsal Šport.

Nový čas kritizoval Čechy, že před zápasem rozpoutali zákulisní válku. "Uplakaní" hráči i trenéři si podle listu stěžovali na všechny strany, například na náhodné spuštění alarmu na chodbě hotelu, v němž bydlí, anebo pozdější odchod Slováků z tréninku.

"Bratři nám to natřeli, ale stále dýcháme," píše deník Plus 1 den. Slovenští hokejisté podle něj dvě třetiny odolávali aktuálním mistrům světa, po prohře o jednu branku však důležité body nezískali.

"Ačkoli jsme velmi toužili oskalpovat bratry Čechy, zase jsme na ně nevyzráli. Parta kolem skvělého Jaromíra Jágra nám v poslední třetině zasadila tvrdé rány a celý slovenský tým srazila k zemi," napsal list.

Jaromír Jágr (vlevo) a Tomáš Plekanec na mantinelu během souboje se Slovenskem
Jaromír Jágr (vlevo) a Tomáš Plekanec na mantinelu během souboje se Slovenskem

Vstoupit do diskuse
29

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud