8. května 2011 • 13:40

Další skandál Slováků: Dánům ukradli 840 tisíc

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Slovensko se valí jedna těžká zpráva za druhou. Po definitivním zhasnutí nadějí na postup do čtvrtfinále hází na šampionát špatné světlo další řádění zlodějů. V sobotu večer neznámí pachatelé vykradli hotel dánským hokejistům. Škoda: závratných 35 tisíc eur (asi 840 tisíc korun).



Vedle hokejistů přišli v sobotu večer během zápasu Dánů o své věci i další členové realizačního týmu a VIP hosté, také jeden finský pár.

"Nesmírně nás to mrzí a rozhodně to nebereme na lehkou váhu. Apelovali jsme na všechny hotely, ve kterých výpravy bydlí, aby posílily bezpečnostní opatření," uvedl generální ředitel šampionátu Igor Nemeček v oficiální tiskové zprávě.

"Organizační výbor ale nezodpovídá za bezpečnost hotelů," uvedl manažer pro bezpečnost Stanislav Jankovič na mimořádném setkání s novináři.

Dánové, kteří přišli o počítače, iPody, iPady i hotovost, tak v sobotu místo oslav nad Německem museli jít na policii. "Těší nás, že se k tomu policie postavila profesionálně a má situaci pevně ve svých rukách," uvedl kapitán týmu Morten Green.

Více se k nepříjemné situaci nechtěli Dánové vyjadřovat, v pondělí je totiž čeká poslední zápas na šampionátu proti Slovensku. "A my stále hrajeme o důležité body do světového žebříčku," podotkl Green.

Dánové zjistili, že byli okradeni až po večeři. "Zjistili jsme, že pokoje jsou prázdné," řekl generální manažer dánského týmu Kim Pedersen.

"Velmi se za vše omlouváme, v historii hotelu se nám něco podobného ještě nestalo. Máme kamerové záznamy, ale více bych teď nechtěl říkat," uvedl ředitel hotelu Tatra Ivan Banič.

Problém s krádeží na hotelu měli před začátkem šampionátu i slovenští hokejisté. O hodinky, notebook a iPod přišel útočník Pavol Demitra, kterému vykradli pokoj na hotelu Hilton, v němž v průběhu turnaje bydlí i čeští hráči. Případ policie stále vyšetřuje.

Vstoupit do diskuse
15

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud