13. května 2011 • 19:41

Drama na Staromáku: Muže oživovali 45 minut!

Autor:
Vstoupit do diskuse
40
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Hokejový smutek na Staroměstském náměstí v Praze, kde se sešly tisíce fanoušků, aby podpořily na dálku snažení českých hokejistů v semifinále mistrovství světa proti Švédsku, málem podtrhla daleko horší lidská tragédie. Jeden z fanoušků utrpěl zranění hlavy a ocitl se na pokraji smrti. Přítomní záchranáři bojovali dlouhých 45 minut o jeho život a nakonec se jim ho podařilo oživit!



„Přijali jsme ho po devatenácté hodině s těžkým zraněním hlavy a po 45 minutách se podařilo záchranářům ho oživit,“ popisovala skvělou práci lékařů, kteří byli přímo na místě, jejich mluvčí Jiřina Ernestová.

Muž může děkovat záchranářům, kteří měli na Staroměstském náměstí přistaveného Golema, tedy obří automobil určený pro pomoc při situacích s větším množstvím zraněných.

Do centra Prahy dorazilo možná i více než pořadateli slibovaných 9 000 fanoušků, čímž pořadatelé chtěli trumfnout bratislavskou arénu.

Fanoušci zaplnili prostor mezi Orlojem až k chrámu Sv. Mikuláše i do Celetné ulice, jen těžko se mezi davy lidí dalo projít, natož se dostat ke stánku s občerstvením.

První gól ve švédské síti vyvolal první obří vlnu nadšení, která vystřídala trochu nervózní lehce ztichlou atmosféru. Vyrovnání seveřanů pak Staromák znovu umlčelo, do mrazivého ticha se ozývaly jen kletby.

Z rukou fanoušků vylétla opět i dýmovnice, ačkoliv moderátor akce upozorňoval, že žádná pyrotechnika na Staromák nepatří.

Radost na Staroměstském náměstí vystřídaly slzy smutku po prohře se Švédskem
Video se připravuje ...

V davu se objevovaly i sparťanské a bohemácké dresy fanoušků, kteří se chystali na večerní duel fotbalové ligy.

Na zahrádkách luxusních restaurací okolo Staroměstského náměstí se našli i Švédové, kteří si při druhém gólu v Pavelcově síti z plných plic zařvali gól a vyvolali nesouhlasné reakce v hlavním poli českých fanoušků.

Sporná situace v českém brankovišti, která vyústila v trestné střílení Švédů konečně vyburcovala trochu zkoprnělé fanoušky a Staromák se opravdu rozbouřil.

Utkání se Švédskem sledovaly na Staroměstském náměstí tisíce lidí. Ale vytouženého finále se dočkali. Češi prohráli 2:5.
Utkání se Švédskem sledovaly na Staroměstském náměstí tisíce lidí. Ale vytouženého finále se dočkali. Češi prohráli 2:5.

Jenže přišel třetí gól Švédů, který vyvolal třetí radost drobných švédských kotlíků. Směrem k nim přilétlo vzduchem i pár papírků a odpadků.

Po čtvrtém gólu se fanoušci začínali pomalu trousit ze staroměstského setkání hokejových přátel pryč...

Eliášův gól poslední naděje ještě některé přilákal zpátky, jejich vzepětí už ale bylo marné. Švédové si postup vyrvat nenechali a už prořídlé Staroměstské náměstí se ponořilo do ponurého ticha.

Podívejte se, jak to vypadalo na Staromáku při utkání Česko - Švédsko:

Do finále tlačí české hokejisty tisíce lidí na Staroměstském náměstí
Video se připravuje ...
Staroměstské náměstí je na nohou, fandí v semifinále proti Švédsku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
40

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud