15. května 2011 • 20:16

Třetí místo je neúspěch, soudí expert Janecký

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
32
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA - Bronzové medaile, které jim zajistila jasná výhra 7:4 nad Ruskem, se českým hráčům na krku houpou zcela právem. Velký úspěch českého hokeje malinko kazí fakt, že tahle parta kolem Jaromíra Jágra měla na víc. "Měli jsme nejlepší tým na mistrovství. Čekal jsem, že přivezeme zlato. Škoda," lituje bývalý reprezentant Otakar Janecký, který utkání komentoval pro iSport.cz.



Vyhráli osm zápasů z devíti. Suverénní jízdou na šampionátu uchvátili celý hokejový svět. Díky jedinému klopýtnutí, semifinálové prohře se Švédskem, však domů vezou "jen" bronzové medaile za třetí místo.

"Bronz je podle mě neúspěch. Myslel jsem si, že s tak kvalitním  týmem, který jsme na mistrovství měli, šampionát vyhrajeme. Nakonec jsme rádi za ten bronz. Tým zaslouží chválu, ale ještě větší by byla, kdyby přivezl zlatou medaili," soudí Janecký.



Hadamczikova družina se se šampionátem rozloučila vysokým vítězstvím nad Rusy. Proti české mašině jim nepomohli šarvátky, přesilovky ani čtyři góly v síti Pavelce. Prostě nic.  

"Hráli jsme perfektně, podali jsme soustředěný, disciplinovaný, taktický kolektivní výkon. Rozhodla i větší touha po bronzových medailích," chválil představení týmu proti Rusku Janecký.

Rozhodující moment přišel ve druhé třetině, kdy Češi otočili utkání z 2:3 na 5:4. Ve třetí třetině přidal důležitý gól Marek a Češi už si náskok pohlídali. Výhru ještě pojistil trefou do prázdné brány při ruské powerplay Plekanec.

Rozesmátý kapitán českého týmu Tomáš Rolinek (vlevo) s Jaromírem JágremFoto Pavel Mazáč (Sport)

"Vedli jsme o dva góly. Oni se museli tlačit do útoku, naopak my jsme mohli hrát víc zezadu, spoléhat na brejky. To se nám podařilio. Celkově jsme měli lepší systém, hráli soustřeději, disciplinovaněji," jmenuje přednosti českého týmu Janecký.

Třetí místo vzhledem ke kvalitě týmu bere jako neúspěch, přesto mužstvo chválí.

"Celý kolektiv hrál výborně, zaplaťpánbůh, že přivezeme medaili. Ukázali jsme, že český hokej suverénně patří mezi nejužší špičku. To pomůže hlavně mladým hráčům," zdůrazňuje Janecký.

Na šampionátu vyzdvihl výkon Ondřeje Pavelce, uznání má i pro výkony Jágra a Židlického. "Ondra Pavelec byl suverénní, v útoku řádil Jarda Jágr. Dokazuje, že věk v hokeji nerozhoduje. Hraje srdcem a Jarda ho má velikánský.  V obraně se mi líbil  Marek Židlický," chválí české opory.

Rusové to opět mydlili, Arťuchin a další hráči podnikli několik nájezdů na české bijce. "Rusové nesnáší porážky, proto do našich víc šli. Mají druhou nejlepší ligu na světě. To, že z mistrovství nepřivezou medaili, je pro ně tragédie," vrátil se k výkonu českého soupeře v boji o třetí místo na šampionátu.

Narozdíl od prvního zápasu se nikdo z Čechů nezranil, ataky ruských hráčů tentokrát nebyly tak drsné. Naopak Rachůnek s Arťuchinem vysklil plexisklo a vrátil mu náraz z prvního utkání. Statečně se bil i Patrik Eliáš, který se jinak do šarvátek pouští minimálně.

Bronzové medaile jsou skvělým počinem, o tom není třeba pochybovat. Jágr a spol. však sami ví velmi dobře, že tohle mužstvo mělo ještě na víc...

Zleva Petr Čáslava, Jaromír Jágr a Petr Hubáček se radují z bronzových medailí ze světového šampionátu
Zleva Petr Čáslava, Jaromír Jágr a Petr Hubáček se radují z bronzových medailí ze světového šampionátu

Vstoupit do diskuse
32

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud