9. dubna 2012 • 16:34

Cenná posila pro národní tým: Na šampionát míří Aleš Hemský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Aleš Hemský z Edmontonu potvrdil start na mistrovství světa ve Stockholmu a Helsinkách. Světový šampion z roku 2005 se k národnímu týmu připojí ve druhé polovině dubna, do Česka by se měl vrátit 19. dubna. ČTK to řekl reprezentační kouč Alois Hadamczik.



"V neděli jsme spolu mluvili a Aleš chce na mistrovství jet. Má ale ještě v zámoří nějaké vyřizování, takže se připojí později," uvedl Hadamczik.

Osmadvacetiletý útočník měl v průběhu sezony problémy s ramenem, momentálně je ale podle trenéra národního týmu fit. "Mluvil i s Tomášem Plekancem a do reprezentace už se těší, což je pozitivní," řekl Hadamczik.

Odchovanec pardubického hokeje, který naposledy startoval na světovém šampionátu v roce 2009, je čtvrtou zámořskou posilou českého týmu.

Již dříve zájem startovat na MS potvrdili brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu, útočník Plekanec z Montrealu a Jiří Tlustý z Caroliny, který ale bude muset o účast na šampionátu bojovat. Pavelec, Plekanec a Hemský mají start jistý.

Poslední posilou z celků NHL, které nepostoupily do play off, by se teoreticky mohl stát Hemského spoluhráč Ladislav Šmíd, jenž má ale zdravotní problémy a dnes ho čeká výstupní kontrola. I proto Hadamczik počítá spíše s variantou, že jej klub na MS nepustí.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud