12. dubna 2012 • 11:30

Hadamczika rozlítilo NE pro Pavelce. Winnipeg nám ubližuje, hřímal

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta zpráva ho úplně vykolejila. V pondělí v noci se Aloisi Hadamczikovi ozval Ondřej Pavelec s tím, že ve Winnipegu si nepřejí jeho start na mistrovství světa. Od té doby se rozjela akce „přesvědčit Kanadu.“ Telefonní hovory na trase reprezentace – Pavelec – vedení Jets frčely jeden za druhým. Nakonec neúspěšně.



Když ráno před úterním tréninkem zastihl Sport Aloise Hadamczika u kabiny národního týmu s dotazem ohledně neurčitých Pavelcových prohlášení v zámořských médiích, koučův udivený pohled mluvil za vše.

„Situace nevypadá vůbec dobře. Ale budeme jednat,“ nechal se Hadamczik slyšet. Přípravu na páteční a sobotní dvojzápas s Německem v Českých Budějovicích značně zkomplikovalo nepříjemné klima zásadní ztráty.

Po obědě se pak komunikace českého mužstva se zámořím rozjela naplno. Vyjednával hlavně generální manažer Slavomír Lener, zapojil se i hokejový svaz a Pavelcův agent. Všechny strany si vyjasňovaly, o co jde a jak ze zapeklitého problému ven.

„Beru to celé jako nepochopitelný krok ze strany Winnipegu. Místo, aby mladého kluka tlačili do toho, aby chytal dál a prodloužil si sezonu, tak mu říkají pravý opak. Je to od toho týmu k nám nesolidní přístup. A z trenérského hlediska holý nesmysl, nepochopitelné,“ hřímal Hadamcik, když před polednem slezl z ledu.

Ondřej Pavelec bude českému týmu na šampionátu ve Finsku a Švédsku chybět Ondřej Pavelec bude českému týmu na šampionátu ve Finsku a Švédsku chybětFoto Pavel Mazáč Sport


„Jestliže má ten hráč formu, je zdravý a chce chytat, je nesmysl, aby mu někdo bránil. V naší zemi vyrostl a chce ji reprezentovat. To by si měli představitelé Winnipegu uvědomit. My jim neubližujeme, oni ubližují nám.“

S vírou ve zdárný konec honby na Pavelce opouštěl trenér navečer i budějovický stadion. Krátce poté se Sportu podařilo s brankářem spojit. Ten pak, ač nerad, sdělil definitivní ne…

Aktuální sestava pro MS podle Sportu

Brankáři: Štěpánek (Petrohrad), Kovář (České Budějovice), Pöpperle (Sparta).

Obránci: Němec (Čerepovec), Čáslava (CSKA Moskva), Nakládal (Ufa), Blaťák (Ufa), Krajíček (Minsk), Krejčík (Slavia) Jan Kolář II. (Pardubice).

Útočníci: Hemský (Edmonton), Plekanec (Montreal), Tlustý (Carolina), Červenka (Omsk), Nedvěd (Liberec), Průcha (Petrohrad), Kašpar (Astana), Novotný (Astana), Petružálek (Chabarovsk), Tenkrát (Sparta), Kreps (Astana), Hubáček (Jyväskylä), Koukal (Pardubice).

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud