7. května 2012 • 21:23

Bravo! Vůjtek se dočkal první výhry, Slovensko porazilo USA

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slovenska si připsali na mistrovství světa první výhru, když v základní skupině A porazili USA 4:2. Svěřenci českého trenéra Vladimíra Vůjtka vstřelili tři branky v první třetině, poslední gól přidali při závěrečné power play soupeře.



Slovákům, kteří předešlé dva zápasy na turnaji těsně prohráli, se dnes vydařil vstup do utkání. Již po 47 sekundách otevřel skóre obránce Graňák.

Poté předvedli několik vydařených zákroků brankáři Laco a Howard, Američan však v 16. minutě kapituloval po přesné Radivojevičově střele. Z dvoubrankového vedení se Slováci radovali jen 37 sekund, poté Faulkovu střelu nešťastně tečoval obránce Baranka a Laco již nestihl zareagovat.

Ještě před koncem první třetiny ale získali svěřenci kouče Vůjtka svůj náskok zpět, Sekerovi ke gólu také pomohl soupeř. Jeho střelu od modré tečoval útočník Ryan.

Slováci poté měli několik příležitostí zvýšit své vedení, ale čtvrtou branku se jim přidat nepodařilo a v závěru druhé části ve dvojnásobném oslabení sami inkasovali. Důraz a postřeh na brankovišti prokázal útočník Stastny.

Syn slovenské legendy Petera Štastného mohl ve třetí třetině vyrovnat, z velkého úhlu ale trefil jen tyč. Branková konstrukce Slovákům pomohla ještě jednou. V 56. minutě byl blízko rozhodnutí po rychlém protiútoku Miklík, ale trefil jen pravou tyč. Nakonec to Slováky nemrzelo, při power play zlomil odpor Američanů Šatan.

Strkanice před americkou brankou v utkání USA - Slovensko
Strkanice před americkou brankou v utkání USA - Slovensko

Skupina A (Helsinky):

USA - Slovensko 2:4 (1:3, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Faulk (Okposo, Slater), 39. Stastny (Pacioretty, Flower) - 1. Graňák (Hudáček), 16. Radivojevič (Kopecký, Handzuš), 20. Sekera (Bližňák), 60. Šatan. Rozhodčí: Johansson, Larking (oba Švéd.) - Poulakka (Fin.), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3948.

USA: Howard - Flowler, Johnson, Faulk, Goligoski, Petry, Butler, Braun - Ryan, Stastny, Pacioretty - Okposo, Slater, Lasch - Atkinson, Abdelkader, Palmieri - Brown, Dwyer, Thompson - Crabb. Trenér: Scott Gordon.
Slovensko: Laco - Sekera, Baranka, Graňák, Chára, Starosta, Vydarený, Sersen - Radivojevič, Handzuš, Kopecký - Hudáček, Surový, Šatan - Tatar, Mikúš, Miklík - Haščák, Bližňák, Bartovič. Trenér: Vladimír Vůjtek.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud