13. května 2012 • 15:04

Ovečkin znovu ukázal národní hrdost: Jedu na MS! slíbil Rusům

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu ukázal, jakou má národní hrdost. Hvězdný útočník Alexander Ovečkin v noci na dnešek vypadl se svým Washingtonem z play off a hned pár hodin po zápase vzkázal: „Přijedu na šampionát!“ Sbornou by měl posílit na čtvrtfinálový zápas, dorazí i spolu se spoluhráčem Alexandrem Sjominem.



„S Ovečkinem a Sjominem jsme mluvili a na šampionát pojedou. Oba, protože hrají spolu i v klubu. Nyní musíme ještě vyřešit otázku pojištění a očekáváme, že je budeme mít na čtvrtfinále k dispozici,“ řekl agentuře Ria Novosti výkonný ředitel Ruské hokejové federace Valerij Fesjuk.

26letý Rus se nerozpakoval a chvíli po sedmém zápase, v němž s Rangers padli 1:2, oznámil, že na mistrovství přiletí. Že by čekal na souhlas klubu? Ne ne, to se v jeho případě nenosí... Ovečkin prostě opět prokázal, že ruský dres je pro něj mimořádně důležitý.

Zatím není jisté, kdy přesně se k mužstvu připojí, ale zřejmě až na čtvrtfinále. Do té doby ještě tým kouče Zinetuly Biljaletdinova čekají Češi (dnes od 16.15 hodin) a potom v pondělí Italové.

Ovečkin už startoval na sedmi šampionátech, v roce 2008 dovedl sbornou k titulu v Kanadě. Ve sbírce má ještě stříbro a dvě bronzové medaile.

Ovečkin a MS

Účasti    7x

Medaile Zlato, stříbro, 2x bronz

Zápasy  52

Body     40 (24+16)

Ruský bohatý doufá, že si na šampionátu zlepší náladu po vyřazení. S Rangers padli Capitals v sedmém utkání 1:2, po zápase byl Ovečkin zklamaný, těžko hledal slova. „Teď je to hrozný pocit. Můžu říct jenom to, že jsme se maximálně snažili,“ soukal ze sebe.

Po chvíli ale už zvedl telefon a s ruským koučem se domluvili na příjezdu do Stockholmu. Už se to pomalu stává tradicí, že Ovečkin reprezentuje místo toho, aby se mu jakožto kapitán dovedl Capitals ke Stanley Cupu...

Popáté v řadě se ambicióznímu klubu nepodařilo postoupit dál než do druhého kola play off. A Ovečkin se těžko zbaví nálepky, že jakožto lídr v NHL zatím nedokázal výrazně prorazit. Co předvede na mistrovství?

Ani na šampionátech to z jeho strany není v posledních letech žádná sláva. Na zlato Ovečkin čeká od roku 2008.

Vstoupit do diskuse
1

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud