15. května 2012 • 19:57

Němci neměli brusle, utahoval si z Hemského "novinář" Nedvěd

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

AUDIO | Klídek, pohodička, málem dvojciferné skóre proti nebohému soupeři. Češi si osmigólovou palbu proti Německu (8:1) patřičně vychutnali. Po utkání před klíčovým čtvrtfinále (čtvrtek 20:15 se Švédskem) nešetřili vtípky. Odpočívající Petr Nedvěd dokonce v mixzóně sebral jednomu z novinářů diktafon a sám zpovídal spoluhráče Aleše Hemského, jednu z hvězd utkání.



Čeští hokejisté si poprvé na šampionátu pořádně zastříleli, neškodným Němcům nasázeli osm branek. Nejvíc řádila třetí útočná lajna Koukal, Hemský, Průcha. Byli u tří gólů a diváky bavili útočnými kousky.

"Bylo to docela dobré. Já už jsem s klukama hrál v Pardubicích, když byla stávka (v sezoně 2004/05), a užíval jsem si to," pousmál se Hemský, jenž s Průchou a Koukalem nastoupil i díky tomu, že odpočíval Petr Nedvěd.

Nejstarší hráč týmu se po utkání objevil v mixzóně, kde novináři zpovídali útočníka Edmontonu. Nedvěd vstoupil do rozhovoru, vzal do ruky diktafon a přerušil "klasický" průběh rozhovoru. Vznikla vtipná konverzace, která rozesmála nejen přítomné žurnalisty.

Pozápasový rozhovor Aleše Hemského, do kterého vstoupil Petr Nedvěd
Video se připravuje ...


Nedvěd: Konečně....

Hemský: Je tady ještě.

Nedvěd: Jdem na suši?

Hemský: Já se převlínku a jdeme.

Hemský: Co byla otázka, já jsem se ztratil .

Nedvěd: Ooobrovskej slalom.

Hemský: Budeme pádlovat.

Nedvěd: Ne asbys zpychnul. Víš, že dneska neměli brusle....

Hemský: On odpočívá, musíme ho nechat odpočinout...

Češi končili takřka exhibiční duel s Německem ve výtečné náladě. Ve čtvrtek už ale půjde do tuhého, od 20:15 vyzve Hadamczikova parta domácí (a neoblíbené) Švédy.

"Na tenhle zápas se čeká celý turnaj. Určitě se všichni těšíme. Švédsko má dobrý tým, hrají kompaktně. Budeme muset hrát dobře do obrany, na protiútoky a cpát se do branky," nastínil Hemský, s pěti góly nejlepší český střelec na turnaji.

David Krejčí a Petr Čáslava se radují z gólu v německé síti na MS ve Švédsku
David Krejčí a Petr Čáslava se radují z gólu v německé síti na MS ve Švédsku

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud