16. května 2012 • 17:17

VIDEO: "Švéd" Vejvoda bude ve čtvrtfinále fandit Čechům

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V červnu mu bude 40 let, má rád procházky kolem Globenu, kde dal svůj první gól na mistrovství světa. Otakar Vejvoda, šampion z Vídně 1996, chodí poctivě na zápasy českého mužstva, ani ve čtvrtek nebude chybět. Půjde o moc. Kdo zvládne čtvrtfinále, letí si do Helsinek pro medaili.



Někdejší člen slavné kladenské blue line žije ve Švédsku od roku 1996, kdy sem přesídlil jako posila AIK Stockholm.

Už rok poté však musel zastavit kariéru kvůli záhadnému onemocnění, které mu způsobovalo palčivou bolest svalů v nohou. Na severu Evropy zůstal, našel si manželku a společně vychovávají syna Alexandera.

A ve čtvrtek večer bude fandit svým Čechům. Podle Vejvody má Hadamczikův tým šanci na postup. Švédové si nejsou zcela jisti, že mají semifinále v kapse.

„Jestli se tu něčeho obávají, tak rychlých protiútoků. Bojí se ztratit puk na útočné modré, bojí se pokažené přihrávky v těchto citlivých místech a kontru dvou na jednoho nebo tří na dva. Na tohle si určitě dají pozor. Hrozně důležité bude, kdo dá první gól,“ míní.

Porážkou 3:7 s Ruskem hráči Tre kronor inkasovali pohlavek, ale kdovíjaké zemětřesení v oblasti sebedůvěry to na hráčích nespáchalo.

„Spíš trochu přistáli k zemi... Zápas začali dobře, ale otočilo se to jejich fauly a potyčkami. Přesně takhle je několikrát porazila Kanada ve finále mistrovství světa. Začala hrát tvrdě, hruběji a Švédové to přestali zvládat psychicky,“ popisuje Vejvoda.

Velký rozhovor s Otakarem Vejvodou čtěte ve čtvrtečním deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud