17. května 2012 • 19:16

Kluky jsem potopil, litoval po porážce se Slováky smolař Getzlaf

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi hořkou pilulku museli dnes na světovém šampionátu spolknout hokejisté Kanady. Po porážce od Slovenska zkompletovali nelichotivý hattrick tří po sobě jdoucích porážek ve čtvrtfinále mistrovství světa, což kolébka hokeje zažila poprvé v historii. A to i přesto, že zámořský výběr hrál ve skupině výborně. "Je to dejá vu," uvedl generální manažer Kevin Lowe.



"Právě teď to bolí jako čert," prohlásil v rozhovoru se zámořskými novináři útočník Ryan Getzlaf. "Všichni makali příliš tvrdě na to, aby přišlo něco takového," posteskl si sedmadvacetiletý hráč.

Právě na jeho hlavu ale padá největší díl viny za prohru a překvapivě brzký odjezd domů. V 58. minutě si zbytečně na útočné modré čáře vyšlápl na Juraje Mikúše a zatímco slovenský forvard se těžce zvedal a zamířil do kabiny, Getzlaf ho tam následoval z rozhodnutí sudích. Za faul kolenem dostal trest na pět minut a do konce utkání.

"Cítím to tak, že jsem kluky potopil," přiznal Getzlaf. "Pro tým není snadné to přijmout, když odehrajete takový zápas, máte za sebou turnaj jako my a všechno ztratíte takovým způsobem," dodal.

Konečně ! Po deseti letech porazilo Slovensko Kanadu.Foto Reuters

Domníval se, že čeští sudí Antonín Jeřábek a Martin Fraňo na něho byli až moc přísní. "Naskočil si na mě. Je menší a jediné, o co jsem se snažil, bylo zasáhnout ho ramenem, což jsem také udělal. Taková porážka vážně bolí, je to hořká pilulka," uvedl Getzlaf.

Trenér Brent Sutter byl jiného názoru a vadil mu nedostatek disciplíny kapitána jeho výběru v klíčových okamžicích zápasu. "Způsobili jsme si to sami," připustil Sutter.

"Je to nepříjemné, ale ta bolest ve skutečnosti teprve začíná," prohlásil útočník John Tavares.

Vnitřní sílu ukázal jak gólman Laco, tak celý slovenský tým.
Vnitřní sílu ukázal jak gólman Laco, tak celý slovenský tým.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud