21. května 2012 • 17:29

Šampaňské, extáze a ovace pro Vůjtka. Bratislava slavila se stříbrnými hrdiny

Autor: iSport.cz, čas.sk
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští hokejisté přiletěli do Bratislavy, kde je čekala spanilá jízda městem a následná oslava stříbrných medailí spolu s fanoušky na náměstí Slovenského národního povstání. Stříbrné hrdiny přivítal ohlušující potlesk a bouřlivou atmosféru ještě vygradoval příchod českého kouče slovenské reprezentace Vladimíra Vůjtka.



17:26 Oslavy na náměstí se chýlí ke konci. Hokejisté pomalu odcházejí z pódia a končí se s k prasknutí naplněným náměstím. V Bratislavě i celém Slovensku však bude euforie v podání hokejistů i jejich fandů pokračovat ještě velmi dlouho.

17:22 Slováci to na pódiu pořádně roztočili, reprezentanti dokonce oslavují stříbro tancem.

17:20 Hráči i fanoušci uctili památku Pavola Demitry, svého někdejšího kapitána a především kamaráda.

1285443:gsmall:true:true17:18 "Jsme jeden tým, jsme jedna velká hokejová rodina, jedna velká hokejová republika!" hlásí na pódiu sportovní komentátor a moderátor akce Slavo Jurko. Dav svým miláčkům nepřestává skandovat "ďakujeme!"

17:10 Z reproduktorů ale především hrdel fanoušků i hokejistů burácí hity Nech bože dá nebo We are the champions.

1285440:gsmall:true:true17:07 Náměstí skrápí šampaňské, pořádné mistrovské koupele se dočkal i Vůjtek.

17:05 Slovenské hokejisty přivítaly desetitisíce lidí, píše server Čas.sk. Podle odhadů je na náměstí SNP ještě víc fanoušků, než před deseti lety, kdy Slovensko vybojovalo na MS dokonce zlato.

17:03 Slovo si bere trenér Vůjtek. "Nikdo by nevěřil, že přijde tolik lidí po zisku stříbrné medaile. Je vidět, že Slovensko miluje hokej!" prohlásil reprezentační trenér východního souseda.

16:56 Křik, jásot, bubny, skandování – všechno vrcholí příchodem architekta slovenské superjízdy. Na pódium vchází český kouč Vladimír Vůjtek!

16:55 Průvod slovenských hokejistů ukončili kapitán Zdeno Chára a strůjce českého konce Miroslav Šatan. Prvně jmenovaný korunoval nástup reprezentantů ukázáním stříbrné trofeje z mistrovství světa.1285430:gallery:true:true16:54 Už tak obrovskou euforii posunul na další úroveň příchod hvězdného gólmana Jána Laca. Spoluhráči ho dokonce nosili na rukou!

16:47 Hokejisté pomalu přicházejí na pódium. Moderátor vyvolává jejich jména. Jako první vyběhl se slovenskou vlajkou Michal Sersen a hodil divákům svou rukavici.

16:42 Slovenští stříbrní hrdinové se blíží slavnostnímu pódiu! Bratislavou zní jásot "Ďakujeme!"

1285416:gsmall:true:true16:41 Fanoušci se dočkali! Slovenští hokejisté dorazili na náměstí SNP. Přivezli sice ještě hustší déšť, ale shromážděnému davu to nevadí. Atmosféra graduje s každou vteřinou.

16:32 Autobus právě přejel most SNP, podle serveru Čas.sk dělí hokejisty od příjezdu jen pár minut.

16:20 Z mraků nad Bratislavou spustil déšť, ale slavící Slováky to nerozhází. Nic si nedělají ani ze stále se natahujícího zpoždění svých hokejistů. "Nevadí! Nevadí!" zní pokřik na náměstí SNP.

15:59 Příjezd stříbrné slovenské reprezentace na náměstí SNP se blíží, o zábavu čekajících tisícovek fanoušků se starají sličné roztleskávačky.15:51 Projíždějící hokejisty podle serveru pluska.sk jásotem přívitali i kněží z bratislavské katedrály sv. Martina.

15:45 Slunečnou oblohu vystřídaly nad Bratislavou mraky, ale na náladě davu na náměstí SNP to neubírá. Naopak mezi fanoušky proběhla skandovaná vzpomínka na tragicky zesnulého kapitána slovenských hokejistů Pavola Demitru.

15:36 Příjezd hokejistů zřejmě zkomplikuje dopravní situace. Kromě nehody na původně plánované trase se v Bratislavě tvoří zácpy.

15:20  Náměstí SNP se začíná zaplňovat, slovenská média odhadují přítomnost přibližně osmi tisíc fanoušků. Nad záplavou vlajek a dresů zní slovenská hokejová hymna Nech bože dá. Celé náměstí zpívá.

Slovenští fanoušci v Bratislavě čekají na své stříbrné miláčky
Video se připravuje ...
15:01 Hokejisty vítají také tisícovky jásajících fanoušků, kteří lemují cestu busu.

14:59 Zastaví se spanilá jízda podobně jako slovenské tažení krůček před cílem? Podle informací serveru Čas.sk zablokovala naplánovanou trasu dopravní nehoda!1285238:gallery:true:true14:44 Autobus na okružní jízdě Bratislavou doprovází oficiální kolona, ale i jedna neoficiální - tvořená troubícími a vlajkami ověšenými vozy fanoušků.

14:30 Zatímco slavnostní vůz slovenského týmu načíná svou cestu, fanoušci na náměstí SNP už se začínají bavit. Radostný dav v reprezentačních dresech do příjezdu hokejistů zabaví hudební vystoupení, právě hraje kapela Polemic.

Hokejisty odvezl na náměstí SNP tenhle vyparáděný autobusFoto kf, Čas.sk
14:16 Jízda začíná! Slováci ve "vytuněné" Karose odjíždějí z přistávací plochy za jásotu fanoušků. Panuje úžasná atmosféra, hokejisté si s příznivci podávají ruce a sklízejí ovace.

14:15 Slovenští pořadatelé čekají, že stříbrný tým ve městě přivítá přes dvacet tisíc fanoušků.

14:09 Po úvodním přivítání na letišti by se Slováci měli pomalu přesunout na náměstí Slovenského národního povstání, kde před deseti lety slavili zlatou medaili z MS ve Švédsku. Jejich příjezd je očekáván ve čtyři hodiny odpoledne.1285159:i_article:true:true14:05 Dveře speciálu se otvírají a stříbrní slovenští hrdinové vystupují z letadla. Jako první jde kapitán Chára, hned za ním následuje kat českých nadějí Šatan.

13:53 Letadlo se slovenskou reprezentací právě přistálo na bratislavském letišti M. R. Štefánika. Hokejisty přivítá přibližně tisícovka fanoušků.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud