Pavel Bárta
31. prosince 2012 • 09:22

Jak uspět na MS? Dvacítka věří antistresovému prsíčku!

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Před rokem na mistrovství světa v Kanadě měli hráči do 20 let v kabině kliku. Ve čtvrtfinále proti Rusku ji neměli. Tentokrát do Ufy si vzali jako talisman antistresovou hračku ve tvaru ženského ňadra. A zdá se, že netradiční "psycholog" pomáhá. Češi zvládli dramatický souboj se Švýcarskem a zahrají si znovu čtvrtfinále!



„Na tohle prsíčko si sahají všichni, včetně trenérů. Před zápasy, po zápase i před tréninkem, někdo možná potají i jindy. Je to naše kozička pro štěstí,“ líčí masér Zdeněk Šmíd, který nosí pro štěstí ještě tričko z posledního mistrovství světa dospělých s podpisy všech hráčů.

Masér Zdeněk Šmíd představuje netradiční hokejový talisman
Video se připravuje ...

„Chtěli jsme zkusit zase něco jiného. Před rokem jsme taky dost věcí nechali v Kanadě. U naší antistresové kozičky si aspoň vzpomeneme na domov,“ směje se kustod Leoš Mitáček.

Masér Zdeněk Šmíd ukazuje triko s podpisy letošní bronzové seniorské reprezentace Masér Zdeněk Šmíd ukazuje triko s podpisy letošní bronzové seniorské reprezentaceFoto Pavel Bárta (Sport)
Do Ruska tentokrát museli vézt víc věcí, než v předchozích letech, i když třeba vlastní vodu a trvanlivé potraviny jako Kanaďané si nebrali.

„Věděli jsme, že vodu tady mají balenou. Ale museli jsme přibalit například brusku, jež jindy bývá k dispozici na místě. Taky jsme pro jistotu vzali iontové nápoje a vyplatilo se, protože tady jsou těžko k dostání. Další zásilku nám přivezl (šéftrenér mládeže) Sláva Lener, který přiletěl po Vánocích,“ pokračuje Mitáček.

S výběrem ročníku 1993 jezdí od časů, kdy hráči ještě spadali do věkové kategorie do 16 let. „O zábavu se nejvíc starají asi Dima Jaškin s Tomášem Hertlem, na střídačce patří k největším hecířům Štěpán Jeník. Jsou to hodní kluci, ovšem člověk si je taky musí vycepovat. Vůbec nejhorší, co pamatuju, byl v tomhle směru ročník 1991,“ vzpomíná Mitáček na tým, který před dvěma lety v Buffalu a Niagara Falls nakonec bojoval o záchranu.

Na šampionátu v Ufě hrála česká dvacítka zápasy základní skupiny v Paláci sportu, kde působí mládežnický tým Ufy. Účelnou kabinu, kde našli slušné zázemí i trenéři, si tým pochvaloval. „Není největší, ale nic nám tu nechybí. Hráči sedí blízko vedle sebe, takže spolu můžou mluvit. Takovou kabinu jsme v posledních letech nikde neměli,“ připomíná Zdeněk Mitáček.

Čeští maséři se starají o kabinu a náladu v týmu
Video se připravuje ...

Maséři první vstávají a jako poslední chodí spát. I po těžkém zápase s Lotyšskem měli spoustu práce dlouho do noci, ale brzy ráno už zase byli na stadionu, protože tým čekal poslední duel skupiny proti Švýcarsku. Díky výhře a postupu do play off se český tým přestěhuje do Areny Ufa, sídla týmu KHL.

„Snad to tak dopadne,“ přeje si Mitáček. „Silvestra strávíme balením. Musíme vyklidit kabinu a připravit všechno v druhé hale. Ale co, za ta léta už jsme zvyklí,“ dodává.

Český tým má po letech kabinu, kde hráči sedí blízko vedle sebe a mohou si tak dobře povídatFoto Pavel Bárta (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud