Pavel Bárta
5. ledna 2015 • 08:41

Slovenský kapitán Réway: Není překvapení, že jsme až tady

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KANADY | Za porážku české dvacítky ho možná ve Spartě nepochválí, po perfektně zvládnutém čtvrtfinále se však Slováci dlouho statečně drželi na dostřel i favorizované a našlápnuté Kanadě. Zatímco třeba obránce Matúš Holenda po porážce 1:5 jen těžko potlačoval slzy, Martin Réway se tvářil nakvašeně. „Sami jsme si to pokazili,“ zlobil se slovenský kapitán.



Sami Kanaďané možná ani nečekali, že jim budete tak houževnatě vzdorovat. Zlom započal na konci druhé třetiny. Co se s vámi stalo, že jste slibně rozehraný zápas nakonec přece jen nezvládli?
„Jak říkáte, drželi jsme se, ale sami si to zkazili. Oni se dostávali do přečíslení a takoví hráči toho dovedou využít. Nevím. Je to škoda. Měli jsme ten zápas dobře rozehraný.“

Jste hodně smutní, že to nevyšlo, i když Kanada byla jasný favorit?
„Zklamaní, nebudeme se radovat, když jsme prohráli. Je to pořád dokola. My nedovedeme hrát takové zápasy. Dva roky jsme s nimi hráli vyrovnaná utkání, dokonce se dostali do vedení. Tentokrát to bylo mnohem lepší než první zápas s nimi (ve skupině 0:8), ale nepomáháme si v přesilovkách, jeden má puk a druzí se na něj koukají. Tak se hrát nedá, je mi to líto. Máme přesilovku a nevážíme si jí.“

Slovák Réway po semifinále: Pro mě není překvapení, že jsme až tady
Video se připravuje ...

A jak jste se cítili v prostředí, kde domácí Kanadu tlačí k vítězství snad i stěny?
„Atmosféra byla výborná, skvělí fanoušci, jak v Montrealu, tak tady. Myslím, že jsme si to všichni užili, ale musíme se probudit a proti Švédům hrát úplně jinak.“

Zápas o třetí místo bývá duelem zklamaných. Švédové pomýšleli zajisté na víc než utkání o bronz, zatímco vy jste byli překvapením turnaje. Budete v tom pokračovat?
„Pro mě není překvapení, že jsme až tady. My chceme vyhrát každý zápas a je mi jedno, jestli s Kanadou nebo se Švédskem. Musíme se na to i připravit a ať to podle toho vypadá i na ledě, že jdeme vyhrát, protože některé zápasy nemůžeme prostě pořád bránit. Z toho góly nedáme.“

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 1. • 02:10
Kanada U20
Kanada U20
5:1
ONLINE
5. ledna
02:10
Slovensko U20
Slovensko U20
Góly

Domácí: 04:27. Petan, 38:06. Petan, 39:32. Theodore, 42:47. Duclair, 51:59. Petan

Hosté: 39:57. Soltes

Sestavy

Domácí: Fucale (Comrie) – Theodore, Nurse, Bowey, Morrissey, Hicketts, Heatherington, Morin – Duclair, Domi, Reinhart – McDavid, Ritchie, Lazar (C) – Virtanen, Petan, Paul – Point, Gauthier, Crouse.

Hosté: Godla (Okoličány) – Rosandic, Černák, Holenda, Jaroš, Hochel, Báčik, Jendrol, Pavúk – Réway (C), Lantoši, Cehlárik – Koyš, Sukeľ, Skalický – Petráš, Bondra, Kabáč – Rehák, Šoltés, Paulovič.

Rozhodčí

Gofman (RUS), Olenin (RUS) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Návštěva

19 800 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud