2. ledna 2016 • 21:19

Ostuda na závěr! Čeští mladíci podlehli Spojeným státům 0:7

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté podlehli na mistrovství světa hráčů do 20 let v Helsinkách ve čtvrtfinále Spojeným státům americkým vysoko 0:7 a skončili pátí. Hattrickem se na tom podílel útočník Auston Matthews, gólman Alex Nedeljkovic poprvé na turnaji udržel čisté konto. Američané se v boji o finále utkají v pondělí s Ruskem.



Skóre zápasu otevřeli v šesté minutě. Sklenička přišel o puk, Boeser přihrál Schmaltzovi, který projel mezi bránícími hráči a bekhendem překonal Vaněčka.

Odpovědět se snažil z otočky Veselý. V 15. minutě ještě zabránil šanci v přečíslení dvou na jednoho Mašín, který vpadl do MacInnisovy přihrávky, ale vzápětí už tým USA znovu udeřil. Rašnerovi se nepodařilo vyhodit puk a po následné akci dorážel úspěšně Dvorak.

Nedodrželi jsme plán, smutnil po čtvrtfinálovém debaklu Pastrňák
Video se připravuje ...

"Věnovali jsme přípravě na Američany netradičně dlouho času, ale náš plán se nezdařil. Chtěli jsme co nejdéle držet stav 0:0 a pokusit se dát gól z brejků. Jsou hodně silní na puku v útočném pásmu a dneska nekompromisně trestali každé naše zaváhání," řekl trenér českého týmu Jakub Petr.

Do druhé třetiny Vaněčka vystřídal Stezka, který se dostal do branky na turnaji poprvé. Češi byli aktivní, ale Smejkal šanci neproměnil a Američané ve 25. minutě zvýšili na 3:0. Díky Borgenovi se udrželi v útočném pásmu, Matthews dostal prostor mezi kruhy a střelou k levé tyči překonal Stezku.

Čeští hokejisté do 20 let se ve čtvrtfinále MS utkali s USAFoto ČTK

"Nedodrželi jsme plán a vůbec jsme si nehlídali předbrankový prostor. Ve druhé třetině jsme Američany na začátku nepustili z pásma, ale pak jsme z jednoho brejku inkasovali na 0:3. To už pak srazí každý tým," prohlásil útočník David Pastrňák.

"Kdybychom si hlídali jejich útočníky tak, jak jsme měli, mohli jsme s nimi hrát. Mají sice výborné hráče, ale náš největší problém byl, že jsme nedodržovali taktiku," podotkl Pastrňák.

Při Ordošově vyloučení v polovině utkání se po Schmaltzově přihrávce opět prosadil Matthews. Favorit letošního draftu NHL dal dva góly českému týmu i ve finále mistrovství světa osmnáctek v roce 2014 při výhře USA 5:2 a loni ve čtvrtfinále stejné kategorie při vítězství 7:2.

Američané měli další šance, na druhé straně Nedeljkovice prověřil Kaše. V 36. minutě při Rašnerově vyloučení měl největší možnost českého týmu v utkání Smejkal, ale při úniku amerického gólmana neprostřelil. Následně ještě minul Veselý.

Hokejisté USA slaví. Proti české reprezentaci si ve čtvrtfinále MS hráčů do 20 let s chutí zastříleli.Foto ČTK

Při hře čtyř proti čtyřem zahrozil Zacha, ale při české přesilovce zvýšili svěřenci trenéra Rona Wilsona. Eansor sebral puk Mašínovi a únik zakončil blafákem do forhendu. Hned po 24 vteřinách závěrečné třetiny dovršil hattrick Matthews, který od modré čáry zamířil k pravé tyči.

V další trefě zabránil Matthewsovi Stezka. Ve 49. minutě byli Američané blízko dalšímu gólu v oslabení. Hitchcock se dostal před českého gólmana a bekhendem zamířil do horní tyče. Sudí Fonselius s Iversonem nechali situaci ještě prověřit u videorozhodčího.

Výsledek dovršil v 52. minutě po další úspěšné kombinaci DeBrincat. Češi utrpěli s USA navlas stejný debakl jako ve čtvrtfinále v roce 2013 v Ufě. Mezi nejlepší čtyřku se nedostali pojedenácté za sebou a na medaili čekají od bronzu v roce 2005.

"Měli jsme tady super partu a je škoda, že se někteří loučíme s juniorskou reprezentací takhle smutně," dodal Pastrňák.

ČTVRTFINÁLOVÉ ZÁPASY

ČR - USA 0:7 (0:2, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Schmaltz (Boeser), 16. Dvorak (Carlo, Milano), 25. Matthews (Borgen, Tkachuk), 30. Matthews (Schmaltz, Werenski), 39. Eansor, 41. Matthews (Schmaltz, Werenski), 52. DeBrincat (Donato, MacInnis). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Iverson - Chatrand-Piche (oba Kan.), Nieminen (Fin.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2.
V oslabení: 0:1. Diváci: 3115.

Sestavy:

ČR: Vaněček (21. Stezka) - Mašín, Sklenička, Ščotka, Zbořil, Rašner, Hronek, Mikliš - Pastrňák, Špaček, Smejkal - Zacha, Lakatoš, Veselý - Stránský, F. Chlapík, D. Kaše - Voženílek, Ordoš, Šoustal - Tomášek. Trenéři: Jakub Petr a Petr Svoboda.

USA:
Nedeljkovic - Werenski, Carlo, Belpedio, Borgen, Fortunato, McAvoy, Krys - Tkachuk, White, Matthews - Bjork, Dvorak, Milano - Schmaltz, Hitchcock, Boeser - Eansor, MacInnis, Donato - DeBrincat. Trenér: Ron Wilson.

Rusko - Dánsko 4:3 v prodl. (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Korškov (Kraskovskij, Rykov), 53. Lauta (Dergačov, Fazlejev), 60. Kameněv (Lauta, Provorov), 65. Kameněv (Provorov, Svetlakov) - 23. Markus Jensen (Holmberg, Olsen), 30. Olsen (K. Jensen, Nielsen), 55. Christensen (Krogsgaard). Rozhodčí: Rantala (Fin.), Wiegand - Kaderli (oba Švýc.), Hribar (Slovin.). Vyloučení: 2:1, navíc Korškov (Rus.) 10 min. Bez využití. Diváci: 8869.

Švédsko - Slovensko 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Eriksson Ek (Forsbacka-Karlsson), 12. Lindblom (Holmström, Kempe), 31. Ehn (Lööke), 44. Kempe (Lindblom, Englund), 46. Lööke (Forsbacka-Karlsson), 57. A. Nylander (Timashov, Pettersson). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Sylvain (Kan.) - Otmachov (Rus.), Waldejer (Nor.). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0.
V oslabení:
1:0. Diváci: 3796.

Finsko - Kanada 6:5 (1:2, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 20. Laine (Aho, Puljujärvi), 27. Kalapudas (Juolevi, Tuulola), 36. Saarela (Puljujärvi), 38. Nättinen (Saarela, Juolevi), 45. Aho (Puljujärvi, Laine), 55. Laine (Juolevi, Aho) - 6. Konecny (Quenneville, Stephens), 11. Strome (Gauthier, Crouse), 28. Crouse (Virtanen), 44. Marner (Point, Sanheim), 46. Marner (Point).
Rozhodčí
: Piechaczek (Něm.), Pitoscia - Oliver (oba USA), Pihlblad (Švéd.).
Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. Diváci: 13.016.

O udržení - 1. zápas:

Švýcarsko - Bělorusko 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Rod (Kessler), 36. Malgin (Meier, Riat), 39. Riat (Malgin, Meier), 52. Privet (Hischier), 59. Meier (Suter, Malgin) - 2. Bujnickij (Veremjov). Rozhodčí: Konc (SR), Pešina (ČR) - Jensen (Dán.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 4:8, navíc Vasilčuk (Běl.) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 453.

Další program

Neděle 3. ledna:
O udržení - 2. zápas:
11:00 Bělorusko - Švýcarsko.

Pondělí 4. ledna:
15:00 semifinále: Švédsko - Finsko,
19:00 semifinále: Rusko - USA.

Úterý 5. ledna:
11:00 o udržení - případný 3. zápas: Švýcarsko - Bělorusko,

15:00 o 3. místo,

19:30 finále.

Český hokejista Tomáš Šoustal se snaží o zakončení před brankou USA ve čtvrtfinále MS hráčů do 20 let. V koncovce neuspěl, Češi utrpěli debakl.
Český hokejista Tomáš Šoustal se snaží o zakončení před brankou USA ve čtvrtfinále MS hráčů do 20 let. V koncovce neuspěl, Češi utrpěli debakl.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 1. • 19:00
USA
USA
7:0
ONLINE
2. ledna
19:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 05:17. Schmaltz, 15:14. Dvorak, 24:15. Matthews, 29:08. Matthews, 38:04. Eansor, 40:24. Matthews, 51:53. Debrincat

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nedeljkovic (Halverson) – Werenski (C), Carlo, Belpedio (A), Borgen, Fortunato, McAvoy JR., Krys – Tkachuk, White, Matthews (A) – Bjork, Dvorak, Milano – Schmaltz, Hitchcock, Boeser – Eansor, Macinnis, Donato – Debrincat

Hosté: Vaněček (od 21.Stezka) – Sklenička, Mašín (C), Zbořil, Ščotka, Rašner, Hronek, Mikliš – Pastrňák (A), Špaček, Smejkal – Zacha, Lakatoš, Veselý – Stránský, Chlapík, Kaše (A) – Voženílek, Ordoš, Šoustal – Tomášek

Rozhodčí

Fonselius, Iverson – Chartrand-Piche, Nieminen

Stadion

Helsinki Ice Hall

Český hokejista Tomáš Šoustal se snaží o zakončení před brankou USA ve čtvrtfinále MS hráčů do 20 let. V koncovce neuspěl, Češi utrpěli debakl.
Český hokejista Tomáš Šoustal se snaží o zakončení před brankou USA ve čtvrtfinále MS hráčů do 20 let. V koncovce neuspěl, Češi utrpěli debakl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud