23. prosince 2018 • 08:28

Generálka nevyšla. Česká dvacítka v přípravě na MS podlehla USA 2:6

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová dvacítka podlehla v kanadském Langley v generálce na mistrovství světa ve Vancouveru a Victorii Spojeným státům americkým 2:6. Svěřenci Václava Varadi prohrávali s obhájci bronzu po první třetině už 0:3. Branky českého týmu vstřelili Jakub Lauko a Filip Zadina, za vítěze se trefil dvakrát Oliver Wahlstrom.



Český tým nastoupil už v nejsilnější sestavě i se třemi posilami z nižší AHL - útočníky Martinem Kautem z celku Colorado Eagles (farma Colorada Avalanche), Martinem Nečasem z Charlotte (Carolina) a Zadinou z Grand Rapids (Detroit).

Jenže úvodní dějství zcela ovládli Američané, kteří Varaďův tým přestříleli 20:2. Gólmana Jakuba Škarka po chybě v české defenzívě překonal už po 40 vteřinách Wahlstrom, který se hned ve čtvrté minutě prosadil znovu. V 18. minutě zvýšil na 3:0 Phil Kemp.

V polovině utkání snížil Lauko a vzápětí dostal na druhou polovinu utkání příležitost v české brance místo Škarka Jiří Patera. Toho překonal v 35. minutě při Laukově trestu Josh Norris. Na 5:1 zvýšil 15 sekund před druhou pauzou Alexander Chmelevski.

Češi v 53. minutě v přesilové hře zkorigovali na rozdíl tří gólů, když se po Nečasově přihrávce trefil Zadina. Další přesilovka ale Varaďovu výběru nevyšla a obránce Ty Emberson ve vlastním oslabení dovršil výsledek.

Do šampionátu vstoupí český tým ve středu ve 22:00 SEČ proti Švýcarsku. V dalších duelech základní skupiny A ve Victorii budou Češi hrát s Ruskem, Kanadou a Dánskem.

Výsledek:

ČR - USA 2:6 (0:3, 1:2, 1:1)
Branky: 30. Lauko, 53. Zadina - 1. a 4. Wahlstrom, 18. Kemp, 35. Norris, 40. Chmelevski, 57. Emberson.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud