24. prosince 2008 • 12:07

Sýkora zúžil kádr o pět hráčů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní kouč české hokejové reprezentace do 20 let Marek Sýkora zúžil nominaci pro nadcházející mistrovství světa v Kanadě.



Z týmu vypadli obránci Jiří Jebavý, Jakub Kania, Vladimír Roth a útočníci Andrej Nestrašil s Romanem Maliníkem.Sýkora oznámil konečnou podobu kádru po skončení posledního přípravného duelu se Švédy, který Češi prohráli 1:5.

Při rozhodování trenérské dvojice, kterou tvoří Sýkora se Zdeňkem Motákem, bylo dopředu jasné pouze to, že v týmu zůstane kompletní trio brankářů, z nichž dva budou zapsáni na soupisku a zbývajícímu připadne role náhradníka.

Trenéři nakonec sáhli k variantě se sedmi zadáky a třinácti útočníky, přičemž z kádru vypadli dva zástupci domácích soutěží (Jebavý ze Slavie, Kania z Třince), zbývající trio vyřazených hráčů působí v zámoří (Roth - London, Nestrašil - Victoriaville, Maliník - Baie-Comeau). V konečné nominaci je tak 11 hráčů působících v Čechách a tucet ze zámořských lig.

Vstup do turnaje čeká české mladíky v sobotu v 1:30 středoevropského času. Hned na úvod vyzvou nejtěžšího možného soupeře - domácí Kanadu, hlavního favorita turnaje a zároveň obhájce titulu z minulého roku, kdy se hrál šampionát v Liberci a Pardubicích.

Konečná nominace ČR pro mistrovství světa do 20 let:

Brankáři
: Tomáš Vošvrda (Vítkovice), Dominik Furch (Slavia Praha), Jakub Sedláček (Zlín),

obránci
: Radko Gudas (Beroun), Jan Piskáček (Cape Breton/QMJHL), David Štich (Saint John/QMJHL), Martin Parýzek (Ottawa/OHL), Milan Dóczy (Owen Sound/OHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Tomáš Kundrátek (Medicine Hat/WHL),

útočníci
: Roman Szturc, Petr Strapáč, Ondřej Roman, Jan Káňa (všichni Vítkovice), Vladimír Růžička (Slavia Praha), Tomáš Kubalík (Plzeň), Jan Eberle (Beroun), Štěpán Novotný (Kelowna/WHL), Zdeněk Okál (Medicine Hat/WHL), Tomáš Vincour (Edmonton/WHL), Radim Valchař (Portland/WHL), Rudolf Červený (Regina/WHL), Tomáš Knotek (Halifax/QMJHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud