30. dubna 2013 • 17:55

Hadamczik: O Prospala zájem nebyl, ale dalo se to říct jinak

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ano, tu větu jsem pronesl zbytečně. Kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik připustil, že při nominační tiskové konferenci se o útočníkovi Václavu Prospalovi vyjádřil nešikovně. „Tu doplňující větu o tom, že nemáme žádnou zprávu o tom, že by chtěl jet, jsem povídat neměl,“ přiznal v úterý Sportu. „Měl jsem jenom říct, že jsme o něj tentokrát neměli zájem.“ Právě ne zrovna diplomatické vyjádření popudilo 38letého útočníka, reprezentačního srdcaře a dvojnásobného mistra světa.



Kouč Hadamczik během úterního reprezentačního srazu připustil, že během tiskové konference nezvolil nejlepší formulaci. V neděli totiž na dotaz, jestli oslovili i Václava Prospala, odpověděl: „Nemáme žádnou zprávu, že by chtěl jet. My jsme ho oslovili dva roky po sobě a dva roky po sobě sdělil, že pojede, na závěr se však omluvil. Tak jsme momentálně s ním nepočítali.“

Z čehož se dalo usuzovat, že by se sám hráč měl trenérovi ozývat. A navíc z toho vyplynulo, že Prospal o národní dres nemá zájem, přitom osobně s hráčem nikdo nemluvil!

Což známého hokejového bojovníka, logicky, popudilo. „Proč o mě takhle mluví, když se mnou absolutně nikdo nekomunikoval?“ zlobil se útočník Columbusu v rozhovoru pro Sport.

„Ano, to jsem neměl říkat neměl, to bylo zbytečné,“ uznal trenér, na něhož zřejmě v osudný moment při tiskové konferenci dolehla i psychická únava poté, co bezprostředně po utkání s Ruskem v rámci Českých hokejových her musel v kabině hráčům oznámit, koho vyřadí.

„Což zrovna není příjemný moment,“ přiznal Hadamczik. A potom ještě absolvoval živý televizní přenos, při němž nominaci zveřejnil.

Jeho minulá odmítnutní sehrála roli, říká Hadamczik

Navíc souhlasí s Prospalem v tom, že trenér je od toho, aby vyjádřil o hráče zájem. A že to nemá být naopak. „To vyznělo jinak. Je jasné, že trenér se má ozvat,“ vysvětlil. A přiznal, že Prospala nikdo nekontaktoval proto, že o něj neměli zájem.

Rozesmátý Alois Hadamczik sleduje legrácky svých svěřenců na tréninku před odletem na mistrovství světa
Rozesmátý Alois Hadamczik sleduje legrácky svých svěřenců na tréninku před odletem na mistrovství světa

„Řekli jsme si, že ho oslovovat nebudeme, měli jsme vybrané jiné centry. A to je všechno. Už si myslím, že to není třeba komentovat,“ řekl Hadamczik.

Ale dodal i tohle: „Ale platí, že předtím jsme ho oslovili dvakrát, ale on nejel. Takže i k tomu jsem přihlédnul, myslel jsem si, že ani tentokrát nebude mít zájem. Tohle rovněž sehrálo svou roli.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud