6. května 2013 • 09:51

Další komplikace! Salák má zlomený prst, se Švýcary ale bude chytat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Další české potíže na mistrovství světa v hokeji! Gólman Alexander Salák má zlomený poslední článek prsteníčku na pravé ruce, v níž drží hokejku. Jedná se sice o bolestivé poranění, ale i přesto dnes proti Švýcarům (16.15 hodin) bude chytat. „Lékaři mu to umrtví,“ uvedl Zdeněk Zikmund, mluvčí národního týmu. Je to po Ondřeji Pavelcovi, kterého trápí kotník, další zdravotní problém mezi brankáři...



Hned po utkání se Švédy nepodával brankář Salák pravou ruku, ale levou. A v neděli nebyl na tréninku. Už v tu chvíli se dalo tušit, že možná má nějaký problém...

V zákulisí českého týmu se o tom hojně diskutovalo a spekulovalo, ale oficiální verze zněla: Jen si potřebuje odpočinout.

Dnes je jasno, co za tím vězelo. „Saša má zlomený poslední článek prsteníčku na pravé ruce,“ uvedl Zdeněk Zikmund, mluvčí týmu, během podnělního rozbruslení před zápasem se Švýcary. Na něm Salák chyběl, ale v akci se objeví.

„Je to bolestivé, ale chytat se s tím dá,“ řekl Zikmund. Salák se zranil při sobotním tréninku, když dostal ránu pukem.

Salák a Hejda se brání dalšímu ze švédských nájezdů
Salák a Hejda se brání dalšímu ze švédských nájezdů

Na pondělním rozbruslení nechyběl brankář Ondřej Pavelec, o jehož pocitech vás budeme na stránkách iSport.cz brzy informovat.

Gólman Winnipegu absolvoval celé rozbruslení a vypadal fit. Což je dobrá zpráva. Přesto proti Švýcarům stoprocentně chytat nebude. V brance se objeví Salák.

Fanoušci se ale nemusí strachovat, že by ho zlomený prst až tolik omezoval. Vždyť už s ním odchytal sobotní utkání se Švédy, v němž zářil...

Vzhledem k nejisté situaci u gólmanů byl v neděli dodatečně povolaný z Česka Jakub Kovář.

Zápas se Švýcary sledujte od 16.15 v naší podrobné ONLINE reportáži:

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 5. • 16:15
Švýcarsko
Švýcarsko
5:2
ONLINE
6. května
16:15
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 17:56. Ambühl, 26:36. Niederreiter, 45:47. Moser, 53:22. Bodenmann, 59:21. Suri

Hosté: 33:02. Hudler, 39:12. Hudler

Sestavy

Domácí: Berra (Gerber) – Vauclair (A), Seger (C), Blindenbacher, Furrer, Von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Ambühl, Suri, Gardner – Trachsler, Bieber, Walker. Trenér: Sean Simpson.

Hosté: Salák (Francouz) – Michálek (A), Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Tlustý, Hudler, Voráček – Fleischmann, Vrbata (A), Hanzal – Kovář, Tenkrát, Hertl – Hubáček, Novotný (C), Irgl – Vrána. Trenér: Alois Hadamczik.

Rozhodčí

Croft (USA), Ronn (FIN) – Suominen (FIN), Woodworth (USA)

Stadion

Hala Globen, Stockholm

Návštěva

3537 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud