8. května 2013 • 22:27

Velká posila pro Tre Kronor: Švédský tým posílí bratři Sedinové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Švédska by na mistrovství světa ve Stockholmu po vyřazení Vancouveru v prvním kole Stanleyova poháru měli posílit bratři Daniel a Henrik Sedinové a obránce Alexander Edler. Zaplní tři volná místa v poli na soupisce pro turnaj. Vedení švédské reprezentace už má od hráčů potvrzeno, že na MS chtějí hrát, ještě řeší defintivní povolení od Canucks.



"Těšíme se, chceme si spravit chuť po takovém konci sezony," řekl deníku Aftonbladet Daniel Sedin. Vancouver v noci prohrál na ledě San Jose 3:4 v prodloužení, když po sporném vyloučení právě Daniela Sedina inkasoval v 74. minutě gól od Patricka Marleaua. Po porážce 0:4 na zápasy jsou Canucks prvním vyřazeným týmem letošního play off NHL.

"Alexander Edler a bratři Sedinové by měli dostat povolení od Vancouveru během několika minut, jsou připravení hrát. Ale dokud nemáme povolení, nemůžeme shánět letenky," prohlásil manažer švédského týmu Tommy Boustedt.

Henrik Sedin je držitelem Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL z roku 2010. O sezonu později tuto cenu získal jeho bratr Daniel.

Dvojčata Sedinova reprezentovala Švédsko naposledy na olympijských hrách 2010 ve Vancouveru. Předtím byli oba při triumfu pod pěti kruhy v roce 2006 v Turíně a na mistrovství světa se představili naposledy v roce 2005 v Rakousku, když tehdy při výluce NHL působili v mateřském MODO Hockey.

Edler hrál zatím jen na světovém šampionátu v roce 2008 v Kanadě.

Hokejisté Švédska odvrátili blamáž. Na MS vyhráli nad Běloruskem, byli rádi za těsnou výhru 2:1. Ta je ale hodně bolela
Hokejisté Švédska odvrátili blamáž. Na MS vyhráli nad Běloruskem, byli rádi za těsnou výhru 2:1. Ta je ale hodně bolela

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud