15. května 2013 • 03:55

A pak že je český útok bezzubý! Plekanec střelce odčaroval

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V předchozích šesti zápasech dokázali dát jen 12 gólů. Proti Norsku přišel uragán se sedmi trefami. Přítomnost Tomáše Plekance a Marka Židlického odčarovala českou střeleckou nemohoucnost na mistrovství světa. Vliv posil se projevil u celého týmu, který v klíčovém utkání neuvěřitelně ožil. A všichni střelci z úterního zápasu to mohli jen podepsat!



Tomáš FLEISCHMANN

Před Plekancem: 0 gólů. S Plekancem: 2 góly
Byla to pro něj frustrující situace. Útočník Floridy měl v kanadském bodování před klíčovým zápasem stále velkou nulu. Spolupráce s Plekancem rychle ukončila už příliš dlouhý půst. V prvních sedmi minutách se Fleischmann postaral o dvoubrankové vedení. A spolupráci s Plekancem, který mu na oba přihrál si nemohl vynachválit. „Vidí a rozehrává puky přesně na hůl a do pozic, odkud můžete dát gól,“ tvrdil osmadvacetiletý Fleischmann.

Jiří TLUSTÝ

Před Plekancem: 0 gólů. S Plekancem: 1 gól
V NHL byl pátým nejlepším střelcem základní části, ale na šampionátu se jeho muška zadrhnula. Také jemu nasazení do útoku s Plekancem velmi prospělo – důkazem budiž třetí český gól v norské síti. „Já věděl, stejně tak i všichni ostatní, že tihle kluci tu s námi celou dobu nebyli a přivezou nám dobrou náladu. Takovou tu injekci sebevědomí.“

Radim VRBATA

Před Plekancem: 1 gól. S Plekancem: 1 gól
I od útočníka Phoenixu se góly čekají. V utkání s Norskem Vrbata svůj dosavadní střelecký účet na šampionátu zdvojnásobil. " Pleky (Tomáš Plekanec) a Židla (Marek Židlický) tomu pomohli, dali týmu trošku sebevědomí a takovou lehkost s pukem. Hodně kluků, kteří na to čekali, dalo gól a to by nám mohlo pomoct do dalších bojů.“

Zbyněk MICHÁLEK

Před Plekancem: 2 góly. S Plekancem: 1 gól
Nejproduktivnější český obránce na šampionátu potvrdil své střelecké vlohy. Kromě Jiřího Hudlera jich zatím nikdo v týmu nedal víc. I on si chválil, jak se vliv Plekance s Židlickým projevil na ledě. „Dodali klid týmu, jsou to super hráči a ještě se budou zlepšovat. Židla nebyl dva týdny na ledě, ale nebylo to vidět. A Pleky dominoval.“

Martin HANZAL

Před Plekancem: 0 gólů. S Plekancem: 1 gól
Do posledního utkání ve skupině na tři góly přihrál, teď si také jeden útočník Phoenixu připsal pro sebe. A po zápase hned spěchal zamávat manželce se synem.

Zbyněk IRGL

Před Plekancem: 1 gól. S Plekancem: 1 gól
V první třetině nevystřelil na branku ani jednou, ve druhé dvakrát a ve třetí se dočkal druhého gólu na šampionátu. Irgl tím zdvojnásobil svoji střeleckou bilanci na turnaji. Jen tak dál!

Střídání brankářů! Už za rozhodnutého stavu nahradil Pavel Francouz Ondřeje Pavelce.
Střídání brankářů! Už za rozhodnutého stavu nahradil Pavel Francouz Ondřeje Pavelce.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud