17. května 2013 • 10:06

Prezident svazu Král: Nevidím důvod, proč by měl Hadamczik končit

Autor: zej, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Fanoušci mají jasno, žádají hlavu trenéra Aloise Hadamczika. Hokejový šampionát se nepovedl, tým skončil sedmý, ve čtvrtfinále vypadnul se Švýcary. Tomáš Král, prezident hokejového svazu, ale neuvažuje o tom, že by měl kouč skončit.



„Osobně k tomu nevidím důvod, ani si nemyslím, že by k tomu došlo. Musíme věci řešit s odstupem a chladnou hlavou,“ uvedl Král krátce před odletem národního týmu zpět do Prahy.

"Neříkám, že je vše ideální. Ale osobně nevidím důvod odvolávat trenéra po prohře ve čtvrtfinále se Švýcarskem," uvedl Král a poukázal na předešlé dvě sezony národního týmu. Na minulých dvou šampionátech získal Hadamczik s reprezentací bronzové medaile. Letos po čtyřech letech hokejisté na stupně vítězů nedosáhli. "Také jsem měl vyšší očekávání a věřil, že získáme znovu medaili. Ale nevyšlo to," řekl Král.

Hokejový boss nicméně přiznává, že je zklamaný. Od týmu čekal víc. Ale žádné personální zemětřesení se čekat nedá. Výkonný výbor s největší pravděpodobností smlouvu Hadamczikovi nezruší. Kouč má platný kontrakt až do roku 2015, kdy se v Česku uskuteční mistrovství světa.

Šedesátiletý Hadamczik by tak měl vést reprezentaci i příští rok na olympijských hrách v Soči. V roce 2006 v Turíně získal s týmem bronzové medaile. Ve Stockholmu vyšli hokejisté pod jeho vedením naprázdno teprve potřetí na sedmé velké akci. Vítěznou trofej se však Hadamczikovi dosud nikdy získat nepovedlo.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud