Zdeněk Janda
10. dubna 2014 • 20:56

Růžička rozhodl. Pavelce na MS nebere, jedničkou bude Salák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedničkou českého týmu na šampionátu v Bělorusku bude Alexander Salák. Dvojkou Jakub Kovář, trojkou Pavel Francouz. Trenér Vladimír Růžička to prozradil po dnešním vítězství týmu nad Dánskem (4:0). S Ondřejem Pavelcem nepočítá, osloví ho pouze v případě, že by se někdo zranil.



„S Ondrou jsem mluvil, vysvětlili jsme si plno věcí. Byl to rozhovor na úrovni,“ uvedl kouč, který se postavil na střídačku po čtyřech letech.

O tom, že uvažuje o dvojici brankářů z Evropy, uvažoval už delší dobu. Teď to ale řekl naplno. Salákovi s Kovářem už to takhle oznámil, teď to řekl i veřejně.

„Chtěl jsem, aby to gólmani věděli takhle dopředu. Je to pro ně hodně důležité,“ vysvětlil Růžička. Rovněž přiznal, že s Pavelcem včera (ve středu) dlouho mluvil. A oznámil mu, že s ním pro Bělorusko nepočítá.

„Mluvil jsem s ním, vysvětlili jsme si plno věcí. Rozhovor byl na úrovni, uvidíme, jak bude pokračovat dál. Doufám, že se nikdo nezraní. Potom bych ho oslovil, ale věřím, že se nikomu nic nestane. Řekli jsme si, že pro tohle mistrovství to uděláme takhle. A pak bude startovací čára pro šampionát v Praze, kdy má pochopitelně Ondra stejnou šanci jako ostatní,“ dodal Růžička.

Takže pokud se nestane nic mimořádného, gólmani pro MS jsou jasně daní: 1. Salák. 2. Kovář. 3. Francouz.

Růžička o tom rozhodl už měsíc před turnajem, Češi odstartují šampionát v Bělorusku devátého května zápasem se Slováky.

"Pro nás brankáře je určitě důležité, abychom dopředu věděli, na čem jsme," řekl k tomu i Jakub Kovář, jenž zápas s Dány (4:0) zvládl skvěle.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud