2. května 2014 • 04:45

Další reprezentační posily: Ve hře je Voráček, Hertl a finalisté KHL

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomlácený Jan Hejda, s nímž se napevno počítalo, národní tým pro mistrovství světa nemůže posílit. Vývoj v NHL ale uvolnil pro potřeby reprezentace další zajímavá jména. Vladimír Růžička usiluje o další hráče, kteří by příští týden spolu se čtveřicí finalistů KHL dotvořili definitivní podobu soupisky. Na druhé kolo Stanley Cupu už kouč čekat nechce.



POTVRZENÍ

Jakub Kindl (Detroit), Roman Polák, Vladimír Sobotka (St. Louis)

K dříve domluvenému zadákovi z Red Wings se připojí i duo z Blues, které prošlo výstupní lékařskou kontrolou. Jen je třeba vyřešit pojistku Vladimíra Sobotky, univerzální útočník totiž nemá v St. Louis novou smlouvu. „Když se nebude jednat o závratně astronomické částky, pojede. Má velký zájem,“ potěšilo Vladimíra Růžičku. Dá se čekat, že se vše rychle doladí a smolař Sobotka se tak definitivně dočká svého prvního startu za seniorskou reprezentaci.

JSOU VE HŘE

Tomáš Hertl (San Jose), Jakub Voráček (Philadelphia)

Tank z Flyers nemusí být úplně zdravotně fit, kouč s ním ovšem mluvil s předstihem. „Ale doufám, že přijede,“ zmínil. To u Tomáše Hertla ze San Jose vše zřejmě zkomplikuje mladíkova operace kolene, kvůli níž vynechal víc než polovinu základní části. „Obávám se ale, že ho klub nepustí,“ uvědomil si Růžička. Ani s jedním z nich se ovšem po vyřazení ještě nespojil, pravděpodobně k tomu došlo až v noci na dnešek. Se zkušeným Martinem Havlátem (San Jose) trenér nepočítá.

FINALISTÉ KHL

Jiří Novotný, Ondřej Němec, Martin Ševc (všichni Lev), Jan Kovář (Magnitogorsk)

Tady kouč zatím nebyl konkrétní, ale podle informací ze Lva se do přípravy v neděli na letňanském ledě zapojí právě výše jmenovaní hokejisté. „Musím ještě se všemi mluvit. Mám o ně zájem, ale jsou hodně unavení. V jejich případě přece jen pojedou rovnou na šampionát,“ vysvětlil Růžička. Velmi stál i o Jiřího Sekáče, toho ale v závěru série s Metallurgem vyřadilo zraněné koleno. Původně kouč chtěl i finalisty KHL mít už v přípravě ve Švédsku, nakonec jim věnuje pár dní odpočinek.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud